Son depremler vatandaşlarda paniğe neden oldu! İşte en son depremler ve şiddetleri
Son depremler vatandaşları korkuttu. İzmir'de yaşanan 6.3 şiddetindeki depremin ardından Ege Bölgesi'nde hareketlilik sürüyor. Artçı depremlerin yaşandığı bölgede vatandaşlar büyük panik yaşıyor. Bugün sabah saatlerinde yaşanan depremin ardından güne korkuyla uyanan vatandaşlar, son depremler hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. İşte bugün Türkiye'de yaşanan son depremler ve şiddetleri merak konusu...
Son depremler vatandaşlarda panik ve korkuya neden oldu. Dünyanın aktif deprem kuşaklarından olan Alp-Himalaya deprem kuşağı üzerinde yer alan Türkiye'nin yüz ölçümünün %42'si birinci derecede deprem kuşağı üzerindedir. Bu nedenle sıkça depremlerin yaşanması beklenmektedir.
12 Haziran'da Ege Bölgesi'nde İzmir'in Karaburun ilçesinde meydana gelen richter ölçeğine göre 6,3 şiddetindeki deprem ile başlayan deprem tartışmaları bugünlerde devam ediyor. Deprem konusunda geçmiş tecrübelerimizin iyi olmaması vatandaşlarda korkuya neden olurken, bugünlerde Türkiye'de artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor.
EGE BU KEZ 5.0 İLE SALLANDI
Düşük şiddette de olsa depremler yaşanan Ege Bölgesi'nde vatandaşlar bu sabaha depremle uyandı. İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında saat 05.48'de meydana gelen depremin büyüklüğü richter ölçeğine göre 5.0 olarak belirlendi. Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem İzmir ve çevresinde kısa süreli panik yaratırken, can ve mal kaybı yaşanmadı.
SON DEPREMLER VE ŞİDDETLERİ
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre 22 Haziran'n ilk saatlerinden bu yana Ege Denizi'nde ufak şiddette depremler yaşanıyor. Bunlar arasında en şiddetlisi 5.0 ile Karaburun açıklarında meydana gelen deprem olurken, Ege Denizi'nde saat 06.13'te 3.4 şiddetinde, saat 07.44'te 3.0 şiddetinde, saat 07.53'te 3.8 şiddetinde, saat 09.46'da ise 3.3 şiddetinde depremler bugün yaşanan en şiddetli depremler oldu.
Türkiye'de bugün yaşanan depremleri takip etmek için tıklayın
TÜRKİYE'DE DEPREM KUŞAKLARI
Ülkemiz, Kuzey Anadolu Deprem Kuşağı, Güneydoğu Anadolu Deprem Kuşağı ve Batı Anadolu Deprem Kuşağı üzerinde yer almaktadır. Türkiye'nin kuzey kesiminde doğu-batı doğrultusunda uzanan kuzey Anadolu deprem kuşağı yaklaşık 1500 km uzunluğa sahiptir. Marmara Bölgesi'nde; Saros Körfezinden başlar, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Aras Vadisi'ne kadar uzanır. Öte yandan Güneydoğu Anadolu Deprem Kuşağı İskenderun Körfezi'nden Van'ın doğusuna kadar bir yay çizerek uzanır ve Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Bitlis ve Van'ı içine alır. Ayrıca Ege Bölgesi'ndeki Bakırçay, Gediz, Küçük ve Büyük Menderes çöküntü ovaları boyunca uzanan bazı diri fay hatları bulunmaktadır. Batı Anadolu Deprem Kuşağı ise Ayvalık, Dikili, İzmir, Aydın, Denizli, Isparta ve Akşehir'i içine alır.
Türkiye deprem tehlikesi bakımından ise beş bölgeye ayrılır. Birinci derece deprem bölgesi başta Kuzey Anadolu ve Güneydoğu Anadolu fay kuşakları boyunca uzanan sahalar ile Ege Bölgesi ve Göller Yöresi'ni içine kapsamaktadır. İlk deprem bölgesini kuşatan bölgeler ise ikinci derecede deprem bölgesidir. Trakya'nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun çevresi ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyi üçüncü ve dördüncü derecede deprem bölgeleri olarak bilinmektedir. Tuz Gölü ve Akdeniz kıyısı arasındaki alan ise deprem riskinin en az olduğu bölgelerdir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
2024 resimli doğum günü mesajları: Kısa, uzun, anlamlı ve komik doğum günü tebrikleri
Pestisit nedir, zararları nelerdir? Pestisit zehirlenmesi ne demek?
Eurofighter Nedir? Eurofighter Typhoon Özellikleri ve Kullanan Ülkeler
Hazar Vural Jane kimdir, kaç yaşında, nereli? Jane anlamı nedir?
2025 resmi tatiller takvimi: 2025 yılının resmi tatilleri hangi günlere denk geliyor?