Sigaranın zararları | Dişlerde görülen 7 olay
Sigaranın insan sağlığı için inanılmaz derecede kötü olduğunu herkes bilmektedir. Bu da çok çeşitli tıbbi problemler yüzünden sefaletin anlatılmamış bir miktarına neden olur.
İngiltere'de her yıl yaklaşık 96.000 kişinin sigara içmekten kaynaklanan hastalıklardan öldüğü ve tüm düzenli sigara içicilerinin yaklaşık yarısının bağımlılıklarıyla öleceği tahmin edilmektedir. Peki içenlerde görülen 7 tip özellik nedir?
Sarı dişler
Tütünün içindeki nikotin ve katran, dişlerinizi kısa sürede sarı yapabilir. Ağır sigara içenler sıklıkla uzun yıllar sigara içtikten sonra dişlerinin neredeyse kahverengileşmesinden yakınırlar.,
Dişeti hastalıkları ve diş kaybı
Sigara içmek, dişlerinizin çenesinizdeki diş etlerine ve kemiğine nasıl bağlandığını etkiler; bu da sigara içenler diş eti hastalığından muzdarip olma ihtimalini artırır. Diş etlerindeki dokuları şiddetle etkileyerek onları enfeksiyona karşı daha savunmasız hale getirir. Ayrıca, çenede kemik kaybına yol açabilir ve dişlerinizi yerinde tutan kemiği parçalarsa, zayıfladığında, diş kaybında büyük bir artış şansınız olur.
Bakteriyel büyüme
Sigara içmek, çürük ve boşluklara neden olabilecek dişlerde bakteri veya plak oluşumunda artışa neden olur. Sigara kaynaklı plak ayrıca dişeti altındaki dişlerin köklerini destekleyen dokuları da etkileyebilir ve dişi destekleyen kemiği zayıflatabilir.
Pullu dişler
Dişlerinizi düzgün şekilde temizlemediğinizden dolayı plak dişlerde uzun süre kalırsa, tartar gibi pullu bir maddeye sıkışır. Sigara içenler genellikle taşan diş etleri ve diş eti hastalığına neden olan tartar muzdarip olma ihtimali daha yüksektir.
Ağız kanseri
Her sigarada binlerce kimyasal madde bulunmaktadır, hepimiz sigara içilmesinin kansere neden olduğunu biliyoruz ama sigara içerken hepsinin ağızdan içeri girdiğini düşünmüştünüz mü. Sigara içmek, tükürükü ağızda hücrelere zarar veren ve kanserli hale getirebilecek ölümcül bir kokteyl haline getirir. Sigara içmek her üç ağız kanseri vakasında yaklaşık iki kişiye neden olur.
Pis kokan nefes
Genellikle sigara içerken gelişen ilk problemlerden biridir. Sigarayı bitirdikten uzun süre sonra duman parçacıklarını ağızda, boğazında ve ciğerlerinde bırakır.
Sivilce
Sigara genellikle deri, yanakta veya lökoplaki olarak bilinen ağız zeminde beyaz veya gri yama geliştirir. Bu, sigara içimi nedeniyle ağızda yumuşak dokuların sürekli tahriş olması nedeniyle olur.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Walmart nedir, ne işe yarar? Walmart Türkiye'de var mı? Dev şirket Walmart ile ilgili bilgiler!
Apandisit nerededir, belirtileri nelerdir? (Kör bağırsak iltihabı)
2024 resimli doğum günü mesajları: Kısa, uzun, anlamlı ve komik doğum günü tebrikleri
THAAD Füze Savunma Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır? THAAD (Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması) Özellikleri
Bedenin Dili: Pilates Ne Demek Ve Faydaları Nelerdir?