hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rumeli Hisarı nerede? Rumeli Hisarı ne zaman yapıldı?

    Rumeli Hisarı nerede Rumeli Hisarı ne zaman yapıldı
    expand

    İstanbul Boğazı’nda Liberya bandralı "Songa İridium" adlı gemi Rumeli Hisarı önünde kıyıya çarptı. Yaşanan kaza sonrası tarihi öneme sahip Rumeli Hisarı ile ilgili detaylar merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Rumeli Hisarı nerede? Rumeli Hisarı’nın tarihi önemi nedir? İşte, merak edilen detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rumeli Hisarı önünde Liberya bandralı "Songa İridium" adlı gemi kıyıya çarptı. Rumeli Hisarı’nın büyük bir tehlike atlattığı kaza sonrası “Rumeli Hisarı nerede? Rumeli Hisarı’nın tarihi önemi nedir?” sorularının cevabı merakla araştırılıyor. İşte, Rumeli Hisarı ile ilgili merak edilen detaylar…

    RUMELİ HİSARI NEREDE?

    Rumeli Hisarı İstanbul’un Sarıyer ilçesinin İstanbul Boğazı’na bakan kesiminde bulunuyor. Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul'un fethinden önce boğazın kuzeyinden gelebilecek saldırıları engellemek için Anadolu yakasındaki Anadolu Hisarı'nın tam karşısına inşa ettirilmiştir. Burası boğazın en dar noktasıdır. Mekânda uzun yıllardır Rumeli Hisarı Konserleri düzenlenmektedir.

    Sarıyer, İstanbul'da bulunan Rumeli Hisarı, 30 dönümlük bir alanı kapsamaktadır. Anadolu Hisarı'nın karşısında İstanbul Boğazı'nın 600 metrelik en dar ve akıntılı kısmında inşa edilmiş bir hisardır. 90 gün gibi kısa bir sürede tamamlanan hisarın üç büyük kulesi, dünyanın en büyük kale burçlarına sahiptir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rumeli Hisarı'nın adı Fatih vakfiyelerinde Kulle-i Cedide; Neşri tarihinde Yenice Hisar; Kemalpaşazade, Aşıkpaşazade ve Nişancı tarihlerinde Boğazkesen Hisarı olarak geçmektedir.

    RUMELİ HİSARI'NA NASIL GİDİLİR?

    Rumeli Hisarı’na nasıl gidileceğini bulunduğunuz konuma göre “İETT Nasıl Giderim” sayfası üzerinden arama yaparak bulabilirsiniz. Sayfadaki, “buradan” kısmına bulunduğunuz lokasyonu, “buraya” kısmına da Rumeli Hisarı yazıp onay tuşuna basarsanız size en uygun güzergahı görebilirsiniz

    İETT NASIL GİDERİM SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow