hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ramazan iftar menüsü: Kolayca hazırlayabileceğiniz yemek tarifleri

    Ramazan iftar menüsü: Kolayca hazırlayabileceğiniz yemek tarifleri
    expand

    İftar menüsü hazırlamak isteyenler özellikle internet üzerinden hazırlayabilecekleri tarifleri araştırıyor. Gün boyunca oruç tutan vatandaşlar iftar sofralarında farklı yemeklere yer vermeye çalışıyor. İftar menüleri hazırlayanlar özellikle tariflerin kolayca hazırlanabilmesi ve hafif yemekler olmasına dikkat ediyor. İşte Ramazan ayında iftar sofranızda yer verebileceğiniz yemeklerden oluşan menü...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vatandaşlar iftar menüleri hazırlığında hangi yemekleri yapacakları konusunda zaman zaman kararsızlık yaşayabiliyor. Bütün gün oruç tutan vatandaşlar iftar sofraları için farklı tatları denemek isteyebiliyor. Ancak bu yemek tariflerini ararken, özellikle kolay yemek tarifleri aranıyor. Çünkü oruçlu halde yemek yapmak için vakit kaybetmek istenmiyor. Ayrıca ağır yemeklerin vücutta rahatsızlığa neden olması sebebiyle hafif yemekler tercih ediliyor. İşte bugün iftar öncesi, "Ne pişirsem, ne hazırlasam?" sorusuna yanıt arayanlara iftar menüsü önerimiz...

    PATATES ÇORBASI

    Malzemeler: 3 orta boy haşlanmış patates, 2 su bardağı süt, 3 su bardağı su, 1 yemek kaşığı süt kreması, 1 yemek kaşığı tereyağı, kırmızı biber, nane, muskat, defne yaprağı, tuz.

    Hazırlanışı: Haşlanmış patateslere su ilave ederek el blendırı ile çırpın. Ardından ocağa alın ve kalan su ile sütü ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin. Kaynayan çorbaya süt kremasını katın ve bir kez daha blendırdan geçirin. Sonrasında bir tutam muskat, defne yaprağı ve tuz ekleyin. Farklı bir kapta ise tereyağını eritin ve kırmızı biber ile nane ekleyin. Ardından bu karışımı da çorbaya ekleyip karıştırın. Aroma vermesi için kullandığınız defne yaprağını servis ederken çorbadan çıkartın.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FAJİTA

    Malzemeler: 1/2 adet kuru soğan, 1 yeşil çarliston biber, 1 adet kırmızı çarliston biber, 1 diş sarmısak, 100 gr kontrafile, güveç, soya sosu ve kaşar peyniri.

    Hazırlanışı: Güveci fırına sürüp kızdırıyoruz. Diğer yandan soğanı, sarmısağı ve biberleri tavada kendini bırakana kadar pişiriyoruz. Aynı anda güzelce dövülmüş kontrafile eti ızgarada ya da tavada güzelce pişiriyoruz. Tüm bu işlemlerin ardından kızdırdığımız güveci çıkarıyoruz ve biber, soğan ve sarmısakları yerleştiriyoruz. Pişirdiğimiz eti de üzerlerine yerleştirip, soya sosu ve kaşarla süsliyoruz. Burada kaşarın rendelenmiş olması erimesini kolaylaştıracaktır.

    SÜTLÜ KADAYIF

    Malzemeler: 400 gr çiğ tel kadayıf, 100 gr tereyağı, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi, 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 2 çay kaşığı pekmez, 2 çay kaşığı sıvıyağ.

    Hazırlanışı: Önce süt ve şekeri bir tencerede kısık ateşe koyun. Karıştırın ve kaynar kaynamaz ocaktan alın, soğumaya bırakın. Tel kadayıfları iki elinizle çekiştirip koparın. Böylece tel tel ayrılan kadayıfınız olacaktır. Fırına dayanıklı dikdörtgen borcamın altına fırçayla pekmez ve sıvıyağı sürün. Didiklediğiniz kadayıfın yarısını bastırarak kabın içine yerleştirin. Ceviz içini serpin ve ikinci kat kadayıfları üzerine yine bastırarak yerleştirin. Bir tavada yağları eritip, kızdırın ve hemen kadayıfın üzerine gezdirin. Fırını 200 dereceye getirip ısıtın ve sıcak fırında en az 35 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın. Sıcak tatlının üzerine soğuk sütlü şerbetini gezdirin. Çekmesini bekleyip, dilimleyerek servise sunun.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow