hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Necef Çölü nerede, hangi ülkede? Necef Çölü (Negev Çölü) haritadaki yeri ve konumu!

    Necef Çölü nerede, hangi ülkede Necef Çölü (Negev Çölü) haritadaki yeri ve konumu
    expand

    İsrail televizyonu Channel 12'ye konuşan Eski İsrailli general Gadi Şamni, Gazze'nin tamamen kontrol altına alınmasının ardından Necef Çölü'ne götürülüp hapsedilecek binlerce Filistinliye karşı Hamas'ın elindeki 200'ü aşkın İsrailli rehinenin serbest bırakılması için pazarlık yapılması gerektiğini belirtti. Bu açıklama sonrasında Necef Çölü ile ilgili aramalar hız kazandı. Peki, Necef Çölü nerede, hangi ülkede? İşte Necef Çölü haritadaki yeri ve konumu...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail- Gazze olaylarından dolayı pekçok yer araştırma konusu olmaya devam ediyor. Gündemden kaynaklı olarak merak edilen yerlerden biri de Necef Çölü. Necef Çölü, Ortadoğu'da, özellikle Irak'ın güneybatısında yer alan geniş bir çöl bölgesidir. Bu çöl, aynı zamanda "El Anbar Çölü" olarak da bilinir. Necef şehri, çölün kuzeydoğusunda yer alır ve bu çöl, adını bu tarihi ve dini öneme sahip şehirden alır.

    NECEF ÇÖLÜ HANGİ ÜLKEDE?

    Necef Çölü, Güney İsrail'de Mısır, Ürdün, İsrail arasında yer alan çöl. Necef ismi İbranice'de kuru anlamına gelmektedir ve Tevrat'ta da güney anlamına gelecek şekilde kullanılmıştır. Günümüzde İsrail sınırları içindedir.

    Necef Çölü nerede, hangi ülkede Necef Çölü (Negev Çölü) haritadaki yeri ve konumuJeolojik yapısı ve iklimi itibariyle, Necef Çölü, kayalık bir yapıya sahiptir ve sık sık kayalık vadiler ve derin kraterlerle bölünmüş bir araziye sahiptir. Bu bölgede görülen ve sadece Necef Çölü'nde bulunan "Makhtesh" veya "Makteş" olarak adlandırılan krater yapısı, jeolojik açıdan önemli bir özelliktir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Necef Çölü'nde, İsrail Ulusal Parkları'ndan biri olan Timna Vadisi Vadi Parkı da bulunmaktadır.Tarih öncesi dönemde, Necef Çölü'nde göçebe yaşam izlerine M.Ö. 4000 ila 7000 yıl öncesine kadar rastlanmaktadır. 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow