Maliye Bakanlığı personel alımı başvuruları bitiyor
Maliye Bakanlığı personel alımı 2017 yılında sürüyor. 24 Nisan Pazartesi günü başlayan Maliye Bakanlığı personel alımı başvuru işlemleri bugün sona eriyor. Farklı illerde görevlendirilmek üzere toplamda 300 vergi müfettiş yardımcısı istihdam edileceği personel alımı başvurularını adaylar KPSS puanı ile yapacak. Ardından yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacak adaylar bu sınavlardaki başarı durumlarına göre yerleştirilecekler.
Maliye Bakanlığı personel alımı ile 300 personel istihdam edeceğini duyurdu. Vergi müfettiş yardımcısı alımı ilanına özellikler İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olan öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Türkiye'nin çeşitli illerinde isthidam edilecek personeller başvuru işlemlerine 24 Nisan 2017 tarihinde başladı. 2015 ve 2016 KPSS puanına göre başvuru yapabilecek adaylar Maliye Bakanlığı personel alımı için aranan adayların neler olduğunu merak ediyor.
Başvuru işlemleri 8 Mayıs 2017'de sona erecek
Maliye Bakanlığı personel alımı başvuru işlemleri 24 Nisan 2017 Pazartesi günü başladı. Adaylar 8 Mayıs 2017 Pazartesi günü saat 17.30'a kadar başvuru işlemlerine devam edebilecekler. Başvuru sürecinde adaylar Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının resmi internet sitesindeki Sınav Başvuru Formunu doldurara işlemlerini yapacaklar. Ardından bu formu imzalayarak hazırladıkları özgeçmişleriyle birlikte yazılı sınav salonu saatinden önce sınva girecekleri salonun görevlisine teslim edecekler. Diğer yandan 5525 sayılı Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanunun ek 1'inci maddesinin son fıkrası kapsamında başvuru yapmak isteyen adaylar, durumlarını belgelendirerek şahsen başvuru yapabilecekler.
Başvuru şartları nelerdir?
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri haiz olmak.
- Yazılı sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1982 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak),
- 5525 sayılı Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanunun ek 1 inci maddesinin son fıkrası gereğince başvuru koşulunu taşıyanlar için otuz beş yaş şartı aranmayacaktır.
- Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak,
- En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak.
- Daha önce Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavına katılmamış veya en fazla iki kez katılmış olmak.
- Başvuruyu, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığınca yayımlanan Giriş Sınavı Duyurusunda belirtilen şartlara uygun olarak süresi içerisinde yapmış olmak.
- 04-05 Temmuz 2015 ve 22-29 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı için Sınava İlişkin Bilgiler bölümünün 3’üncü bendinde belirlenen puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, başvuru yapanlardan en yüksek puan sıralamasına göre ilk 1500 aday arasında bulunmak. (Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.)
- Sağlık durumunun Türkiye'nin her yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olduğuna dair yazılı beyanda bulunmak.
- Yapılacak soruşturma sonucunda Vergi Müfettişliği mesleğinin gerektirdiği nitelikleri haiz bulunduğu anlaşılmış olmak.
Maliye Bakanlığı personel alımı sınav konuları açıklandı
Vergi Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı yazılı ve sözlü olarak yapılır. Sınav konuları aşağıdaki gibidir:
Maliye: Maliye Teorisi ve Maliye Politikası, Vergi Teorisi ve Türk Vergi Sistemi, Kamu Mâliyesi.
İktisat: Mikro ve Makro İktisat, İktisadi Düşünceler Tarihi, Para Teorisi ve Politikası, Türkiye Ekonomisi, Uluslararası İktisat ve İktisadi Kuruluşlar.
Hukuk: Anayasa Hukuku, İdare Hukukunun Genel Esasları ve İdari Yargı, Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemeleri Usulünün Genel Esasları, Medeni Hukuk (Aile Hukuku ve Miras Hukuku hariç), Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Deniz Ticareti ve Sigorta Hukuku hariç).
Muhasebe: Genel Muhasebe, Şirketler Muhasebesi, Maliyet Muhasebesi, Mali Tablolar Analizi.
Değerlendirme nasıl yapılacak?
Yapılacak yazılı ve sözlü sınavlardan adaylar her iki sınavdan da ayrı ayrı 100 alabiliyor. Ancak başarılı sayılmak için en az 50, not ortalamasının ise 65'ten aşağıda olmaması gerekiyor. Sözlü sınava çağırılmak için yazılı sınavdan en az 65 puan almış olmak gerekiyor. Aday sıralaması en yüksek puan alandan en düşüğe doğru sıralanacak, son sıradaki adaylardan eşit puan alan adaylar da sözlü sınava çağırılacaktır.
Kılavuzu incelemek için tıklayın
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Eurofighter Nedir? Eurofighter Typhoon Özellikleri ve Kullanan Ülkeler
Apandisit nerededir, belirtileri nelerdir? (Kör bağırsak iltihabı)
2024 resimli doğum günü mesajları: Kısa, uzun, anlamlı ve komik doğum günü tebrikleri
Hazar Vural Jane kimdir, kaç yaşında, nereli? Jane anlamı nedir?
2025 resmi tatiller takvimi: 2025 yılının resmi tatilleri hangi günlere denk geliyor?