hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mahmut Demirtaş kimdir, kaç yaşında, nereli? Mahmut Demirtaş hayatı ve önceki görevleri!

    Mahmut Demirtaş kimdir, kaç yaşında, nereli Mahmut Demirtaş hayatı ve önceki görevleri
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararları, Resmi Gazete'de duyuruldu. Cumhurbaşkanlığı kararı doğrultusunda, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Bursa Valisi Mahmut Demirtaş atandı. Emniyet Genel Müdürlüğü görev değişikliği sonrasında Mahmut Demirtaş kimdir sorgulamaları hız kazandı. Peki, Mahmut Demirtaş kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Mahmut Demirtaş hayatı ve önceki görevleri.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahmut Demirtaş kimdir sorusu, hayatı ve önceki görevleri hakkında detaylar atama kararları sonrasında hız kazandı. 2023 tarihinde Bursa Valisi olarak atanan Mahmut Demirtaş, 16 Ağustos 2024 tarihinde Emniyet Genel Müdürü olarak görevlendirilmiştir.

    MAHMUT DEMİRTAŞ KİMDİR?

    Mahmut Demirtaş, 1965 yılında Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde doğdu. İlköğrenimini burada, orta ve lise eğitimini ise Yozgat’ın Yerköy ilçesinde tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 1990 yılında Denizli Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu ve 1992 yılında İngiltere'de inceleme ve araştırma faaliyetlerinde bulundu.

    Türkiye'nin çeşitli illerinde kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerini üstlendi. Mahmut Demirtaş, Aksaray-Güzelyurt, Malatya-Pütürge kaymakamlıkları ile Van ve Osmaniye illerinde vali yardımcılığı yaptı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu’nda Mülkiye Müfettişi olarak görev aldı. Ardından Adıyaman, Adana, Mardin illerinde valilik görevlerinde bulundu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow