İşyeri Hekimin Görevleri Nelerdir? Maddeler Halinde İşyeri Hekimi Ne İş Yapar?

Birçok farklı sektör açısından ele alındığı zaman işyeri hekimi önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda günümüzde iş kanunu düzenlemesine göre bir mecburiyet olarak öne çıktığını söylemek gerekir. O yüzden değişik sektörler eşliğinde mutlaka işyeri hekimi bulunur. Tabii işyeri hekimliğinin ne olduğu ve aynı zamanda görevleri merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Genel olarak belli kuralları sağlamış olan tüm işyerlerinde bulunan önemli sağlık çalışanları olduklarını ifade etmek gerekir. Özellikle çalışma ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış sertifikaya sahip olan hekimlerdir.
İşyeri Hekimin Görevleri Nelerdir?
Günümüzde uluslararası standartlardaki kanun ve düzenleme kapsamında sağlık ve güvenliği arttırmaya yönelik tedbirler alınmaktadır. Bunlar içerisinde iş güvenliği uzmanlığı ile birlikte çalışan işyeri hekimleri gelmektedir. Birçok farklı sektör üzerinden iş yerlerinde bulunan hekimler, farklı görevler ele alır. Kanun tüzüğünde yer alması ile birlikte mecburi haline gelmiş olan işyeri hekimleri, özellikle temel olarak iş yerinin sağlıklı şekilde çalışmasına olanak verir. Yani diğer bir ifadeyle çalışanların sağlığını koruyan bir zemin oluşturur. Bu zemin işyerlerindeki birçok farklı bölüm ve çalışanların sağlık sorunları üzerinden öne çıkar.
Maddeler Halinde İşyeri Hekimi Ne İş Yapar?
İşyeri hekimleri değişik sektörlerde üzerinden farklı görevler ele alır. Bu görevler özellikle çalışanların sağlığını korumak amaçlı önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda düzenli olarak devamlı şekilde ele alınan denetlemeler ve kontroller şeklinde süre gelir.
- Çalışma ortamı yönetimi ile çalışanların sağlık gözetimini sağlar.
- Yemekhane ve tuvalete de soyunma odası gibi birçok farklı yerin denetimini gerçekleştirir.
- Hijyen ve diş sağlığı ile benzeri gibi durumlar için önerilerde bulunur.
- İşyeri risk değerlendirmesi çalışmaları sağlar.
- Mevzuata göre yapılması gereken sağlık muayenelerini gerçekleştirir.
- Sağlık gözetimi hakkında çalışanları bilgilendirir.
- Çalışanlara Sağlık konusunda eğitim verir ve bunun devamını sağlar.
- Meslek kazaları ile iş kazalarının minimum seviyeye çekilmesi için önemli çalışmalarda bulunur.
Bu şekilde yukarıda verilen farklı maddeler ile birlikte iş yerleri hekimi değişik sektörlerde görevlerini yerine getirir. Bu doğrultuda önemli bir yere sahip olduğunu ve her işyerinde bulunduğunu söylemek mümkün.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Apandisit nerededir, belirtileri nelerdir? (Kör bağırsak iltihabı)
2024 resimli doğum günü mesajları: Kısa, uzun, anlamlı ve komik doğum günü tebrikleri
Pestisit nedir, zararları nelerdir? Pestisit zehirlenmesi ne demek?
Eurofighter Nedir? Eurofighter Typhoon Özellikleri ve Kullanan Ülkeler
Hazar Vural Jane kimdir, kaç yaşında, nereli? Jane anlamı nedir?