2017 İstanbul bayram namazı saati açıklandı! Kurban Bayramı'nda İstanbul'da hava nasıl olacak?
İstanbul imsakiyesi bilgileri şehirde Kurban Bayramı namazı kılmak isteyen kişilerin 1 Eylül günü Diyanet İşleri'nin belirttiği açıklamaya bakmasına neden oldu. Namaz vaktinde gerçekleştirilecek ibadetin ardından il genelinde kurban kesim işlemleri başlayacak. Peki, İstanbul’da bayram namazı ne zaman kılınacak ve 4 gün sürecek bayram boyunca İstanbul hava durumu nasıl olacak?
2017 Kurban Bayramı namazı saati İstanbul genelinde ibadetini yerine getirmek isteyen kişiler tarafından merak konusu oldu. Diyanet'e göre İstanbul namaz vakti 1 Eylül 2017 günü 07:11’de başlayacak ve namazların hemen ardından kurban kesim işlemlerine geçilecek. Peki, bayramda hava nasıl olacak ve kurban kesimini vekâlet yoluyla yapmak isteyen bağışçılar ne kadar ödeyecek?
İL İL 2017 KURBAN BAYRAMI NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ…
Birçok hayvan pazarında kurbanlıkların haftalar önceden tükenmesi nedeniyle hayvan bulmakta zorlanan kişilerin imdadına vekâleten kurban bağışı kabul eden vakıflar yetişti. Güvenilirliği arttırabilmek adına farklı hizmetleri bağışçılarla buluşturan kurumlara bağış yapmak ve vekâleten kurban kesmek isteyen kişilerin kurumların internet adresleri üzerinde bulunan linkler içerisinde bağışlarını gerçekleştirebilecek.
HANGİ VAKIFTA KURBAN BAĞIŞ BEDELİ NE KADAR?
Kurumlarda yapılan kurbanlık bağış fiyatları ile ilgili açıklamalar ise şöyle;
LÖSEV: 860 TL
Kızılay: Yurt içi 735 Yurt dışı 500 TL
Mehmetçik Vakfı: 890 TL (Kesim CD’si hizmeti mevcut)
Türkiye Diyanet Vakfı: Yurt içi: 850 TL Yurt dışı: 600 TL
İnsani Yardım Vakfı (İHH) 620 TL
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı (TÜKETBİR) Bülent Tunç şu an için tedarik konusunda herhangi bir problemin olmadığını duyurdu. Geçtiğimiz yıl satışa sunulan canlı havyanın kilo başı fiyatında bu yıl önemli değişiklikler yaşanmadığının altı çizildi. Önceki sene 17,5-18 TL olarak belirlenen kilo başı fiyatın bu yıl da 18 TL’den başlaması bekleniyor. Fahiş fiyat sunan satıcılara fırsatçılık yapılmaması konusunda da uyarılarda bulunan Tunç, tüketicilerin de dikkatli olması gerektiğini belirtti.
KURBANLIK HAYVANLARIN ETLERİ NASIL DEĞERLENDİRİLMELİ?
İslâm âlimlerinin çoğunluğu kurban etinin üç eşit parçaya bölünüp bir parçasının kurban sahibi ve bakmakla yükümlü olduğu kimseler tarafından tüketilmesini, ikinci parçanın zengin bile olsalar eş, dost ve akrabaya hediye veya ikram edilmesini, üçüncü parçanın ise kurban kesemeyen ihtiyaç sahibi kimselere dağıtılmasını tavsiye ederler. Kişinin bakmakla yükümlü bulunduğu kimselerin kalabalık olması veya ihtiyaçlarının bulunması halinde kurban etinin kimseye dağıtılmadan evde tüketilmesinde de bir sakınca görülmemiştir. Bu konuda kesin bir sınır yoktur. Kurban sahibinin kurban etinden hem yemesi ve ikram etmesi hem de dağıtması esastır. Bunun ölçü ve şeklini her mükellef kendi konum ve imkânını, başkalarının durum ve imkânını ayrı ayrı gözden geçirerek bizzat belirlemeli ve bu konuda ibadet anlayışıyla hareket etmelidir.
İSRAF KONUSUNDA UYARILAR ARTTI
Kurban kesimlerinin amacı konusunda hatırlatma bulunan uzmanlar tüketilemeyecek kadar kurban etinin saklanmasının israflara yol açtığına vurgu yapıyor. Bu konuda ihtiyaç sahiplerinin önceden belirlenmesi ve kurban sahibi kişinin dağıtımını buna göre yapması gerekiyor. Öte yandan kurban kesen kişilerin kendileri için ayırdıkları payların küçük parçalara bölünerek muhafaza edilmesinin etin sağlığı ve kullanımı açısından da kolaylık sağlayacağı ifade ediliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Walmart nedir, ne işe yarar? Walmart Türkiye'de var mı? Dev şirket Walmart ile ilgili bilgiler!
Apandisit nerededir, belirtileri nelerdir? (Kör bağırsak iltihabı)
2024 resimli doğum günü mesajları: Kısa, uzun, anlamlı ve komik doğum günü tebrikleri
THAAD Füze Savunma Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır? THAAD (Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması) Özellikleri
Bedenin Dili: Pilates Ne Demek Ve Faydaları Nelerdir?