İstanbul bayram namazı saati ( 2018 İstanbul Kurban Bayramı namazı saat kaçta?)
Kurban Bayramı namazı için camilere gidecek olan binlerce İstanbullu “Kurban Bayramı namazı saat kaçta?” sorusuna yanıt arıyor. Mega kentte 2018 Kurban Bayramı namazı saati Diyanet İşleri’nin yaptığı bilgilendirmede yerini almıştı. Peki, bu yıl İstanbul’da bayram namazı saat kaçta kılınacak?
İstanbul bayram namazı saati 21 Ağustos 2018 günü camilerin yolunu tutacak olan binlerce kişi tarafından araştırılmaya devam ediyor. Diyanet İşlerinin yaptığı bilgilendirmeye göre bu yıl mega kentte Kurban Bayramı namazı saat 07:00’de kılınacak. Namazın ardından kurban ibadetini yerine getirecek olan kişiler kesimhanelerin yolunu tutacak.
21 AĞUSTOS İSTANBUL KURBAN BAYRAMI NAMAZI SAATİ: 07:00
KURBAN BAYRAMI NAMAZI NASIL KILINIR?
- Önce “Niyet ettim vacip olan bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama” diye niyet edilir.
- “Sübhaneke” okunur.
- Sübhanekeden sonra eller üç defa tekbir getirerek kulaklara kaldırılıp, birinci ve ikincide iki yana bırakılır. Üçüncü tekbirde ise eller bağlanır. İmam önce Fatiha, sonra bir zamlı sure okur ve beraberce rükuya gidilir. Rüku ve secdeler yapılarak ayağı kalkılır ve eller baglanır.
- İkinci rekatta, imam önce Fatiha ve zamlı sure okur. Sonra iki el üç defa tekbir getirerek kaldırılır. Üçüncü tekbirde eller yanlara bırakılır. Dördüncü tekbirde elleri kulaklara kaldırmayıp, rükuya eğilinir. Daha sonra da secde yapılır.
- Oturuşta imam ve cemaat, Ettehiyyatü, Allahümme salli, Allahümme barik ve Rabbena atina, Rabbena firli duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namaz bitirilir.
KURBAN BAYRAMI'NIN ÖNEMİ NEDİR?
Diyanet İşleri'nin Kurban Bayramı'na ilişkin yaptığı bilgilendirme şöyle; İbrahim aleyhi’s-selâm Allah’ın emrine boyun eğerek oğlunu kurban etmek üzere şakağı üzerine yatırınca Cenâb-ı Hakk İsmail’in yerine bir koyun kurban etmesini emretmiştir. Bu, Allah’ın insanlığa büyük bir Iütfudur. Allah, insanları Hz. İbrahim’in aracılığı ile insan kurban etmekten korumuş olmasaydı muhtemelen insanlar “İnsan kurban etme” gibi korkunç bir geleneğe sahip olabilirdi ve insanları bu korkunç gelenekten kimse de kurtaramazdı. İbrahim aleyhi’s-selâm oğlu yerine Cenâb-ı Hakk’ın kendisine gönderdiği koç’u kurban etmiştir. Böylece kurban Hz. İbrahim’den sünnet olarak bize intikal etmiştir. Kurban, insanın Allah’a yaklaşmasına ve O’nun rızasını kazanmasına vesile olan bir ibadettir. “Kurban” kelimesinde bu mana vardır. İnsan kurban kesmekle İbrahim aleyhi’s-selâm gibi Allah’a ve O’nun emirlerine bağlılığını, gerekirse O’nun rızasını kazanmak için her fedakarlığa katlanacağını göstermiş olur.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Eurofighter Nedir? Eurofighter Typhoon Özellikleri ve Kullanan Ülkeler
Apandisit nerededir, belirtileri nelerdir? (Kör bağırsak iltihabı)
2024 resimli doğum günü mesajları: Kısa, uzun, anlamlı ve komik doğum günü tebrikleri
Hazar Vural Jane kimdir, kaç yaşında, nereli? Jane anlamı nedir?
2025 resmi tatiller takvimi: 2025 yılının resmi tatilleri hangi günlere denk geliyor?