hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erkan Yolaç kimdir? Zatürre teşhisiyle yoğun bakımda

    Erkan Yolaç kimdir Zatürre teşhisiyle yoğun bakımda
    expand

    Ünlü sunucu Erkan Yolaç zatürre teşhisi ile yoğun bakıma kaldırıldı. 1960'lı yıllarda Evet Hayır yarışmasını büyük bir ustalıkla sunan Yolaç, bir dönemin hafızalarına kazınan isimlerden... "Erkan Yolaç kimdir?" sorusunun yanıtı haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir döneme damgasını vuran ünlü sunucu Erkan Yolaç, zatürre teşhisi ile yoğun bakıma kaldırıldı. 1962'de sunduğu Evet Hayır programı ile bilinen Yolaçt torununun doğum günü için gittiği ABD'de ateşlendi ve bilinç kaybı yaşadı. Bunun üzerine hastaneye kaldırılan Yolaç'ın durumu ciddiyetini koruyor.

    Torunlarının doğumu için oğullarını ziyarete gittiklerini belirten Yolaç'ın eşi Asuman Yolaç, “21 Mayıs’ta dördüncü torunumuzun doğumu için Amerika’ya geldik. Erkan, 28 Mayıs’ta grip oldu. 3 gün sonra ateşlenip bilinç kaybı yaşayınca hemen hastaneye gittik” dedi.

    Erkan Yolaç kimdir?

    Erkan Yolaç, 24 Şubat 1935 tarihinde Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde Alpullu Şeker Fabrikası'nın revirinde dünyaya geldi. Bulgaristan göçmeni Mehmet Yolaç'ın oğlu olan Erkan Yolaç'ın annesi ise Hikmet Hanım'dır. 6 yaşındayken ailesinin İstanbul'a taşınması ile burada büyüyen Yolaç'ın Faik adında bir kardeşi vardır.

    Bir sene Saint Joseph Lisesi'nde okuyan Yolaç, burada sınıfta kalınca eğitimine Kadıköy'de sonradan Kenan Evren Lisesi olan okulda devam etti. Babasının işi nedeniyle daha sonra Karabük'e taşınmasının ardından Kastamonu'da yatılı okuyan Yolaç, 1951'de babasının vefatının ardından Belediye Fen Dairesi'nde ise başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir gün belediye mikrofonundan duyuru okuması sonrasında beğenilen Yolaç, o günden sonra duyuruları okumaya başladı. Bir yandan tabelacılık yapan Erkan Yolaç, zor da olsa liseyi bitirdi.

    1959'da Güzel Sanatlar Akademisi'ni iç mimar olarak tamamlayan Yolaç, yedek subay olarak gittiği ordu evinde de sunuculuk yaptı. Yine Ankara Radyosu'na girerek bayram özel eğlence programında görev yaptı.

    Yola. BBC'de çok az yapılan bir yarışma olan Evet Hayır'ı 1962'de Caddebostan Gazinosu'nda ilk kez yaparak hayatımıza soktu. Bu yarışmada; "Mehter Marşı'yla gelecek İzmir Marşı ile gideceksiniz" diyerek seyircilerin arasından bir gönüllüğü Mehter Marşı eşliğinde yanına getirir, bu kişiyle bir süre muhabbet ederken, bu süre boyunca yarışmacı "evet" ve "hayır" kelimelerini kullanmamalıdır. Kullandığı takdirde gönderirken de İzmir Marşı çaldırırdı.

    21 Mart 1976'da Türkiye Güzeli Asuman Tuğberk ile evlendi. Eşiyle bir konfeksiyon atölyesi açıp işleten ünlü sunucu, "Yolaç Gömlekleri" adlı gömlekleri üretip sattı.

    Erkan Yolaç'ın Göksu adında bir kızı, Mehmet adında bir oğlu vardır.

    Yolaç 60'lı yıllarda çeşitli filmlerde de rol almıştır. (Lekeli Kadın-1962, Muhteşem Serseri-1964, Yılların Ardından-1964, Can Düşmanı-1964, Sevda Yolu-1973)

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow