EPDK uzman yardımcılığı sınavı başvuruları bugün sona eriyor
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) personel alımı yapacağını duyurdu. Bu kapsamda 33 uzman yardımcısı alımı için sınav yapılacak. EPDK uzman yardımcılığı sınavı için başvuru işlemleri 20 Kasım 2017'ye kadar devam edecek.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) enerji uzman yardımcılığı sınavı yapacağını duyurdu. Sınava ilişkin ilan hem EPDK'nın hem de Devlet Personel Başkanlığı'nın kurumsal internet internet sitesinden adaylara duyuruldu. Aralık 2017'de yapılacak sınav için başvuru işlemleri önümüzdeki günlerde başlayacak ve sürecin sonunda toplamda 33 personel istihdam edilecek.
Başvurular 13 Kasım'da başlıyor
EPDK uzman yardımcılığı sınavı için başvuru işlemleri 13 Kasım 2017 Pazartesi tarihinde başlayacak ve 20 Kasım 2017 Pazartesi günü saat 23.59'a kadar devam edecek. Adaylar başvuru işlemlerini http://www.epdk.org.tr internet adresibde yayımlanan "Başvuru Formu"nu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmak suretiyle elektronik ortamdan gerçekleştirecekler.
Başvuru şartları belli oldu
Giriş Sınavına katılmak isteyenlerin aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yazılı genel şartları taşımak,
b) Sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü (01.01.2017 tarihi) itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak,
c) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış ,(A) grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından ( 2017 yılında yapılan KPSS) V inci maddede belirtilen puan türlerinden 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere, öğrenim dalları itibariye yapılacak sıralamada, öğrenim dallarına ayrılan kontenjanın 4 (dört) katı aday içerisine girmek (öğrenim dalları itibariyle giriş sınavına katılma hakkını elde eden en son adayla eşit puan almış adayların tümü giriş sınavına çağrılacaktır),
d) En az dört yıl süreli eğitim veren ve V. maddede belirtilen fakülte veya ilgili bölümlerden mezun olmak. Bu fakülte ya da ilgili bölümlere denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış fakülte veya okullardan mezun olanlar da denklik belgesi sunarak başvurabilirler. Denklik belgesi olmayanların başvurusu geçersiz sayılacaktır.
Başvurunuzu takip edin
EPDK uzman yardımcılığı için başvuruların tamamlanması sonrasında sınava giriş hakkı elde edenlerin listesi http://www.epdk.org.tr internet adresinden ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacağından başvuru yapan adayların süreci bu adresten takip etmesi gerekmektedir.
Sınava girmeye hak kazanan adayların sınavda, kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi bulundurması gerekmektedir.
EPDK uzman yardımcılığı giriş sınavı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:51/C Yüzüncüyıl/ANKARA adresinde yapılacaktır. Adaylar burada sözlü sınava tabi tutulacaktır.
Öğrenim dalları ve kontenjan dağılımları
EPDK uzman yardımcılığı giriş sınavı yapılacak 33 adet enerji uzman yardımcısı kadrosunun öğrenim dalları itibariyle dağılımıi kontenjanlar, sınava çağrılan aday sayıları ile KPSS puan türleri aşağıdaki şekildedir:
Sınav konuları açıklandı
Sınav, Kurumun görev alanına giren temel konular ile mezuniyet durumu dikkate alınarak belirtilen mesleki alan bilgisi konularından yapılır. V'inci maddede yer alan mühendislik bölümleri haricindeki fakülte veya ilgili bölümlerinden mezun olanlar için giriş sınavı alan bilgisi konuları:
a) Hukuk Grubu: Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdari Yargı, Ceza Hukuku (Genel Hükümler), Ceza Usul Hukuku, Medeni Hukuk (Aile Hukuku ve Miras Hukuku hariç), Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Ticari İşletmeler Hukuku, Şirketler Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku), İcra ve İflas Hukuku (Genel Hükümler),
b) İktisat Grubu: Mikro İktisat, Makro İktisat, Para ve Banka, Uluslararası İktisat, İstatistik, Ekonometri (Genel bilgiler), Türkiye ve Dünya Ekonomisi,
c) İşletme Grubu: İşletme İktisadı, İşletme Yönetimi ve Politikaları, Genel Muhasebe, Muhasebe ve Finansman, Mali Tablolar Analizi, Üretim ve Pazarlama, Mikro İktisat, Makro İktisat,
ç) Maliye Grubu: Maliye Teorisi, Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Bütçe, Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi, Mikro İktisat, Makro İktisat, Genel Muhasebe,
d) Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Grubu: Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdari Yargı, Yönetim bilimi, Siyaset bilimi, Siyasi tarih, Türk dış politikası, Uluslararası ilişkiler, Uluslararası kuruluşlar.
e) İstatistik Grubu: Olasılık ve Stokastik Süreçler, Matematiksel İstatistik, Yöneylem Araştırması, Çok Değişkenli Analizler, Parametrik Olmayan Testler, Uygulamalı İstatistik, Zaman Serileri, Deney Tasarımı ve Varyans Analizi, Örnekleme, Regresyon Analizi
V inci maddede belirtilen mühendislik fakültesi veya ilgili bölümlerinden mezun olanlar için giriş sınavı alan bilgisi konuları fakülte veya ilgili bölümlerin müfredatı dikkate alınarak belirlenecektir.
Kurumun görev alanına ilişkin konular; Kurumun görev ve yetkileri, Kurum teşkilat kanunu, elektrik, doğal gaz, petrol ve LPG piyasalarına ilişkin temel kanunlar, veri ve politikalar, Türkiye’de enerji yönetimi, Türkiye’nin enerji politikaları, uluslararası enerji politikaları, uluslararası enerji örgütlenmesi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Walmart nedir, ne işe yarar? Walmart Türkiye'de var mı? Dev şirket Walmart ile ilgili bilgiler!
Apandisit nerededir, belirtileri nelerdir? (Kör bağırsak iltihabı)
2024 resimli doğum günü mesajları: Kısa, uzun, anlamlı ve komik doğum günü tebrikleri
THAAD Füze Savunma Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır? THAAD (Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması) Özellikleri
Bedenin Dili: Pilates Ne Demek Ve Faydaları Nelerdir?