MEB sonuç takvimi | 2017 Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
MEB sorgu sayfasında ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 11 Şubat 2017 tarihinde sınava girenler sonuçların açıklanmasını beklerken, sınavdan 70 puan alanlar direksiyon sınavına girebilme hakkına sahip olacaklar. Direksiyon sınavında sınav başlamadan önce yapılması gerekenler haber içeriğimizde yer alırken, sınavı başarıyla geçenler stajyer ehliyet belgesine sahip olacaklar. Kişi, stajyer belgeyi kaç yıl kullanır ve dikkat etmesi gereken kurallar nelerdir?
2017 Ehliyet sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının resmi sitesinde ne zaman açıklanacak ve prosedür nasıl gerçekleşecek? Sınavı başarıyla geçenler ikinci sınava, direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaktır. Peki sınav ne zaman gerçekleşecek?
Sonuçlar ne zaman açıklanacak?
Milli Eğitim Bakanlığı, sınavdan 13 gün önce açıklamamaktadır. 13 gün sonra belirlediği tarihte sonuçlar açıklanacaktır. Sonuçlar en erken 24 Şubat 2017 tarihinde açıklanabilir.
Direksiyon sınavı ne zaman yapılacaktır?
Sınava giren kişi sayısı ile orantıda olan direksiyon sınavı genellikle sınavdan 15 veya 22 gün sonra yapılmaktadır. Sınava katılan kişi sayısı fazla ise 1 ay sonra da sınav yapılmaktadır.
Sınav başlamadan önce ne yapılması gerekmektedir?
Direksiyon sınavına katılacak görevliler; adayın her halini, her davranışını yakından takip eder ve gözlemler. Aday kapıyı sol elle açması gerekir. Oturur oturmaz, koltuk ayarını düzenler. Koltuk düzenleme işleminin ardından aynaları kontrol eder. Eğer aday koltuk ayarını değiştirdiyse muhakkak aynaları düzeltmesi gerekmektedir. Aynalar düzenlendikten sonra unutulmaması gereken en büyük kural emniyet kemeridir. Emniyet kemeri takıldıktan sonra vites boşta değilse boşa alınır. Motor çalıştırılır.
Sınıflar için yaş sınırı kaçtır?
A1 için yaş sınırı: 16, A2 için yaş sınırı: 18, A sınıfı için yaş sınırı: 20, B1 sınıfı için yaş sınırı 16, B sınıfı için yaş sınırı: 18, C1 sınıfı yaş sınırı: 18, C1E sınıfı yaş sınırı: 18, C sınıfı yaş sınırı 21, CE sınıfı (yen tır sınıfı) yaş sınırı: 21, D sınıfı yaş sınırı: 24.
Sınavda hangi konular sorulmaktadır?
Bakanlık, sınavda 4 konudan soru sormaktadır. İlk yardım 12 soru, Trafik 23 soru, Motor 9 soru, Trafik adabı 6 soru. Toplam 50 soru, sınav süresi ise 60 dakika.
Sınıflar nelerdir?
M, A1, A2, A, B1, B, D1, D, C1, C ve F sınıfları sınavda İlkyardım, trafik, çevre, araç tekniği, trafik adabı konularındaki sorulardan sorumludur.
Sınav hangi durumlarda geçersiz sayılır?
Sınava giren kişinin geçerli kimlik kartı yoksa, sınav giriş belgesini getirmediyse,
Sınavda kopya çekilme durumunda
Sınava başka kişin girdiğinde
Tüm sınavlarda olduğu gibi sınava cep telefonu, fonksiyonlu saat, telsiz, not, defter, kitap, hesap makinesi, cetvel gibi araç gereçleri getirildiğinde
Yanlış cevap doğru cevabı etkiler mi?
Hayır, sınav sisteminde yanlış sorular dikkate alınmıyor. Doğru sayısı adedi dikkate alınmaktadır. 100 puan üzerinden 70 puan alan kişi sınavı başarı ile geçmiş olmaktadır.
Çıkan sorular nerede yayınlanmaktadır?
Milli Eğitimin Bakanlığı’nın resmi sitesinde sonuçlar yayınlanmaktadır. Soruları görmek için TIKLAYINIZ
Sınav sonrası prosedür nasıl işlenmektedir?
Sınavı sonrası, sınava giren kişi başarılı geçtiyse; 2 yıl olmak üzere stajyer belgesine sahip olacak. Bu süre zarfında; 5 kez kırmızı ışık ihlali olursa, 5 kez hız limiti aşılırsa, 2 yıl süre zarfında toplam ceza 75 puan olursa, ölümcül veya yaralanma kazasına suçlu görünürse, stajyer belgesi geri alınacak ve normal belgesi verilmeyecek. 2 yıl sonra trafik kurallarına uyan ve yapılmaması gerekenlere dikkat eden stajyer belgesine sahip olan sürücü, 1 yıl içerisinde normal belgeyi alabilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Walmart nedir, ne işe yarar? Walmart Türkiye'de var mı? Dev şirket Walmart ile ilgili bilgiler!
Apandisit nerededir, belirtileri nelerdir? (Kör bağırsak iltihabı)
2024 resimli doğum günü mesajları: Kısa, uzun, anlamlı ve komik doğum günü tebrikleri
THAAD Füze Savunma Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır? THAAD (Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması) Özellikleri
Bedenin Dili: Pilates Ne Demek Ve Faydaları Nelerdir?