E-Okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) Karne notu hesaplama - MEB
E Okul, E okul veli, E okil giriş, E okul veli bilgilendirme sistemi. E okul takdir teşekkür hesaplama, E Okul Veli bilgilendirme ile devamsızlık öğrenme. E okul veli bilgilendirme sistemi ile karne notu öğrenme bütün bu bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz..
E Okul, E okul veli, E okil giriş, E okul veli bilgilendirme sistemi. E okul takdir teşekkür hesaplama, E Okul Veli bilgilendirme ile devamsızlık öğrenme. E okul veli bilgilendirme sistemi ile karne notu öğrenme... E okul ile artık her şey çok daha kolay... TEOG soru ve cevapları yayınladı mı? TEOG (MEB) sonuçları ne zaman açıklanacak. TEOG ile ilgili tüm detaylar E Okul Veli Bilgilendirme Sistemini haberimizin detayında öğrenebilirsiniz.
E Okul, E okul veli, E okil giriş, E okul veli bilgilendirme sistemi.. E okul takdir teşekkür hesaplama, E Okul Veli bilgilendirme ile devamsızlık öğrenme. E okul veli bilgilendirme sistemi ile karne notu öğrenme... E okul ile artık her şey çok daha kolay... TEOG soru ve cevapları yayınladı mı? TEOG (MEB) sonuçları ne zaman açıklanacak. TEOG ile ilgili tüm detaylar E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi bu sayfada... E okul veli bilgilendirme sistemi... E Okul Veli bilgilendirme sistemi ile devamsızlık öğrenme... E okul veli bilgilendirme sistemi ile karne notu öğrenme... E okul ile artık her şey çok daha kolay... E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile veliler, öğrencilerin karne notlarını öğrenebiliyor. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde öğrencilerin teşekkür veya takdir alıp almadığı hesaplanabiliyor
e-Okul VBS ile devamsızlıklarınızı ve yazılı sonuçlarınızı sorgulayabilirsiniz. Derslerine çalışan öğrenciler yazın gelmesiyle birlikte devamsızlıklara da başladılar. Veliler ise bunun önüne geçebilmek adına çocuklarının devamsızlıklarını kontrol altına alabiliyorlar. Aynı zamanda öğretmenler de e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden sisteme giriş yaparak verileri sisteme giriyorlar. Sizler de e-Okul VBS girişi yaparak devamsızlık ve sınav sonuçlarınızı sorgulamak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte e-Okul VBS ile devamsızlık sorgulama…
e okul giriş için tıklayınız
e okul vbs mobil için tıklayınız
e okul veli bilgilendirme sistemine giriş için tıklayınız
E Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrencilerin durumları ile ilgili pek çok konu hakkında bilgi alınması mümkündür. Öyle ki öğrencilerinizin devamsızlık durumlarını sorgulamak, öğrencilerin yazılı notlarını öğrenmek, karne notlarını sorgulama gibi pek çok işlem E Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrenmek mümkündür.
E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi velilere çok büyük bir kolaylık sağlıyor. Veliler artık E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde notlara internet üzerinden ulaşabilecek.
E-Okul Nedir?
E-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerir.
E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi sayesinde öğrenebilecekleriniz
Duyurular: Okul yöneticileri ve öğretmenleri tarafından bilgilendirme adına yapılan tüm açıklamalar.
Devamsızlık Bilgileri: Dönem içinde özürlü ve özürsüz devamsızlıklar,
Not Bilgileri: Öğrencinin okulda aldığı sınav, proje ve performans belirlemeye yönelik çalışmalarla ilgili puanlar,
Sınav ve Proje Bilgileri: Öğrencinin hangi dersten ne zaman sınav olacağı ve projesini teslim edeceği tarihler,
Öğrenci T.C. Kimlik No: İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır. T.C. Kimlik Numarası bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numarakullanılmaktadır.
Öğrenci Okul No: Okula kayıt sırasında verilen numaradır.Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmaktadır.Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmesi gerekir.
Öğrenci yada Veli e okul'un sağladığı bilgilere nasıl ulaşır.
1- Numaralı bölgeye Güvenlik Kodunu yazın.
2- Numaralı bölgeye öğrencinin TC. Kimlik numarasını giriniz.
3- Numaralı bölgeye de öğrencinin Okul Numarası'nı girerek öğrencinin tüm bilgilerine ulaşabilirsiniz.
e-Okulun Kapsamı
* Şu anda e-Okul modülüne tüm resmi ve özel ilköğretim okulları, anaokulları ve özel eğitim okulları giriş yapmaktadır. İleride ortaöğretim kurumlarının da
sisteme dahil edilmesi düşünülmektedir.
e-Okulda Neredeyiz?
* Şu an itibariyle öğrencinin okula kaydı, dosya bilgilerinin ve resminin sisteme işlenmesi, nakil alma ve nakil verme işlemleri, devamsızlık girişi ve devamsızlık takibi, okulun ders programının, okutulacak derslerin ve dersi okutacak öğretmenlerin bilgilerinin işlenmesi, sınav tarihleri ve gelişim raporu işlemleri e-okul sistemi üzerinden yapılabilmektedir.
e-Okulda Neler Olacak?
* Kısa vadede öğrencilerin sınav ve projelerden aldıkları notların sisteme işlenmesi, öğrenciye karne, takdir, teşekkür gibi belgelerin verilmesi ile ilgili ekranlar devreye alınacaktır.
* Orta ve uzun vadede ise öğrencilerin bedensel gelişim grafiklerinin sistemden alınabilmesi, aşı kartlarının sisteme işlenmesi gibi, bir ilköğretim okulunda öğrencilerle ilgili olarak yapılan tüm iş ve işlemleri yapabilmek için oldukça detaylı ekranlar eklenecektir.
* Ayrıca sistem öğrenci velilerine de açılacak olup, bir öğrenci velisinin öğrenciye ait notları, gelişim raporlarını ve devamsızlık durumunu internet üzerinden takip edebilmesi sağlanacaktır.
OKULLARIMIZA DÜŞEN GÖREVLER
* Okullarımıza düşen en öncelikli ve acil görev e-okul sistemi üzerinde şube ve öğrenci listelerinin tam ve doğru olmasını sağlamaktır. Bu nedenle, kaydı o okulda olup da e-okulda bir başka okulda görünen öğrencinin nakli hemen alınmalı, nakil giden öğrencilerin nakil onayları yönetmelikte öngörülen süre içerisinde verilmeli, e-okula daha önce hiç kaydedilmemiş olan ara sınıf öğrencileri ilgili ekrandan sisteme kaydedilmeli, sınıfı ya da şubesi hatalı olan öğrencilerin bilgileri ivedilikle düzeltilmelidir.
* Sınıf listelerindeki eksiklikleri ve hataları gideren okullarımız, sistemde öğrencilere ait istenen tüm bilgileri de doğru ve eksiksiz olarak işlemekle yükümlüdür. Sistemde yer alan hiçbir bilgi gereksiz değildir. Artık Bakanlığımız öğrencilerle ilgili bilgileri okullardan istemeyecek, sistemden anlık olarak alacaktır. Bu nedenle tüm bilgilerin büyük bir özenle doldurulması gerekmektedir.
* Sınav belgelerinde kullanılacak olan öğrenci resimleri de sistem üzerinden alınacağından, okullarımızın son günlerde sıkışıklık yaşamamaları amacıyla özellikle 6,7 ve 8. sınıf öğrencilerin resimlerini öncelikli olarak sisteme kaydetmeleri gerekmektedir.
* Okullarımız öğrencilere ait özürlü ve özürsüz devamsızlık bilgilerini de sisteme GÜNLÜK olarak işlemekle yükümlüdür.
* Gelişim raporu ile ilgili ekranlar okullarımıza açılmıştır. Bundan böyle öğrencilerin gelişimi sistem üzerinden takip edilecektir. Bu nedenle okullarımızın ilgili raporları bu hafta içerisinde mutlaka sisteme işlemeleri gerekmektedir.
* Sınav tarihlerinin sisteme girilmesi ile ilgili ekran okullarımıza açılmıştır. Not işlemleri ile ilgili ekranlar da hazır olup şu an için açılmış da olabilir. Okul idarecileri not girişi için yetkilendirme yapmak, öğretmenlere bu işlem için şifre vermek ve bilgilendirmek ve not girişlerinin zamanında yapılmasını sağlamakla SORUMLUDUR.
* Okullarımız sistemde yer alan resmi yazı, açıklama ve duyuruları takip ederek açılmış ya da açılacak olan ekranlarla ilgili iş ve işlemleri zamanında yerine getirmekle YÜKÜMLÜDÜR.
İlçe Milli Eğitim Müdürlerine düşen görevler
* İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri yukarıda sayılan iş ve işlemlerin okullar tarafından zamanında yerine getirilmesini sağlamak ve gerekli kontrolleri ve uyarıları yapmakla YÜKÜMLÜDÜR.
* Ayrıca İ.Ö.Kurumları Yönetmeliğinin 27.Maddesi gereğince devamsız öğrencilerin takibini yapmak ve bu öğrencilerin durumları ile ilgili bilgileri sisteme işlemekle YÜKÜMLÜDÜR.
* İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü mahalli kurtuluş günü, doğal afet vb. nedenlerden ötürü ilçe genelindeki tatil günlerini sisteme işlemek ZORUNDADIR.
* İlçe M.E.Müdürlükleri nakil işlemini zamanında tamamlamayan okulları sistem üzerinden takip edip gereken uyarıları yapmakla YÜKÜMLÜDÜR.
* İlçe M.E.Müdürlükleri başka bir okulda görevlendirilen öğretmenlerin görevlendirme kayıtlarını zaman kaybetmeden işlemeli, görevlendirmesi biten öğretmenlerin görevlendirme bitiş tarihlerini de zamanında kaydetmelidir.
Karşılaşılan Sorunlar
* Hala sınıf listeleri tam olmayan okullarımız mevcuttur. Not işlemleri ekranı açıldıktan sonra sistemde olmayan öğrenciyi sisteme ekleme şansı kalmayacak, sınıfı yanlış girilmiş öğrencinin sınıfı düzeltilemeyecektir. Bu durumda öğrenci karne alamayacak, sınavlara giremeyecek ve hatta mezun edilemeyecektir.
* Okullarımızın büyük çoğunluğu öğrenciyi sadece sisteme işlemekte ancak öğrenciye ait genel bilgiler, veli bilgileri gibi bilgileri işlememektedir. Sistemin düzenli bir şekilde çalışabilmesi için öğrenciye ait tüm bilgilerin sisteme tam ve doğru bir şekilde işlenmesi gereklidir.
* Milli Eğitim Bakanlığının 2007/74 sayılı genelgesinde günlük bilgilerin (devam-devamsızlıklar vb) sisteme her gün işlenmesi gerektiği belirtildi ise de bu konuda okullarımız yeterli çabayı göstermemektedir.
* Nakil giden bir öğrenci için nakil onayının en geç 15 gün içerisinde verilmesi gerekirken okullarımız bu süreye uymamakta, öğrencinin nakil onayını vermemekte ve bu durum öğrencinin nakil gittiği okulun iş ve işlemlerini de aksatmaktadır. Şu anda İlçemiz genelinde süresi içerisinde nakil onayı verilmemiş olan 48 adet kayıt bulunmaktadır.
* İ.Ö. Kurumları Yönetmeliği gereğince her yıl Kasım ve Nisan ayının 2"nci haftasının son iş gününde öğrencilere verilecek olan gelişim raporlarının sistemden alınması zorunluluğu okullarımıza duyurulduğu halde raporu hala almamış olan 14 adet okulumuz mevcuttur.
* Ders tamamlama ya da başka nedenlerle kadrosunun bulunduğu okuldan başka bir okula görevlendirilen öğretmenlerin görevlendirmeleri İLSİS"e işlenmemekte bu durumda o öğretmenlerin isimleri, E-Okul sisteminde görünmediği için okulun ders programı, öğrenci notları gibi bilgileri sisteme girme şansı kalmamaktadır.
* Yine kadrosunun bulunduğu okuldan başka bir okula görevlendirilen öğretmenlerin görevlendirme bitiş tarihleri sisteme işlenmemekte, bu durumda o öğretmen başka bir ile tayin olsa bile e-okulda hala o okulda görünmektedir. Öğretmenin özlük kayıtları da ilimizden gittiği için İLSİS"ten de duruma müdahale edilememekte, ancak kişinin gittiği il aranarak görevlendirme kaydının sona erdirilmesi rica edilmektedir.
Karşılaşılan Sorunlar
* Hala sınıf listeleri tam olmayan okullarımız mevcuttur. Not işlemleri ekranı açıldıktan sonra sistemde olmayan öğrenciyi sisteme ekleme şansı kalmayacak, sınıfı yanlış girilmiş öğrencinin sınıfı düzeltilemeyecektir. Bu durumda öğrenci karne alamayacak, sınavlara giremeyecek ve hatta mezun edilemeyecektir.
* Okullarımızın büyük çoğunluğu öğrenciyi sadece sisteme işlemekte ancak öğrenciye ait genel bilgiler, veli bilgileri gibi bilgileri işlememektedir. Sistemin düzenli bir şekilde çalışabilmesi için öğrenciye ait tüm bilgilerin sisteme tam ve doğru bir şekilde işlenmesi gereklidir.
* Milli Eğitim Bakanlığının 2007/74 sayılı genelgesinde günlük bilgilerin (devam-devamsızlıklar vb) sisteme her gün işlenmesi gerektiği belirtildi ise de bu konuda okullarımız yeterli çabayı göstermemektedir.
* Nakil giden bir öğrenci için nakil onayının en geç 15 gün içerisinde verilmesi gerekirken okullarımız bu süreye uymamakta, öğrencinin nakil onayını vermemekte ve bu durum öğrencinin nakil gittiği okulun iş ve işlemlerini de aksatmaktadır. Şu anda İlçemiz genelinde süresi içerisinde nakil onayı verilmemiş olan 48 adet kayıt bulunmaktadır.
* İ.Ö. Kurumları Yönetmeliği gereğince her yıl Kasım ve Nisan ayının 2"nci haftasının son iş gününde öğrencilere verilecek olan gelişim raporlarının sistemden alınması zorunluluğu okullarımıza duyurulduğu halde raporu hala almamış olan 14 adet okulumuz mevcuttur.
* Ders tamamlama ya da başka nedenlerle kadrosunun bulunduğu okuldan başka bir okula görevlendirilen öğretmenlerin görevlendirmeleri İLSİS"e işlenmemekte bu durumda o öğretmenlerin isimleri, E-Okul sisteminde görünmediği için okulun ders programı, öğrenci notları gibi bilgileri sisteme girme şansı kalmamaktadır.
* Yine kadrosunun bulunduğu okuldan başka bir okula görevlendirilen öğretmenlerin görevlendirme bitiş tarihleri sisteme işlenmemekte, bu durumda o öğretmen başka bir ile tayin olsa bile e-okulda hala o okulda görünmektedir. Öğretmenin özlük kayıtları da ilimizden gittiği için İLSİS"ten de duruma müdahale edilememekte, ancak kişinin gittiği il aranarak görevlendirme kaydının sona erdirilmesi rica edilmektedir.
İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YENİ SİSTEMİ DEĞERLENDİRDİ
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın önceki gün anlattığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli’nin 2 milyon 600 bin öğrencisi ve 11 bin öğretmeni olan kentte nasıl uygulanacağını Star’a açıkladı. Dershaneye bağımlılığı arttıracak bir sistemin gelmediğini söyleyen Yıldız, “Türkiye’deki tüm okullarda ortak müfredat zorunlu hale getirilecek. Böylece adil bir eğitim sistemi oluşturulacak’’ dedi.
Amaç müfredatı temel kılmak
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli’nin İstanbul’daki uygulamalarına ilişkin konuşan Yıldız, şunları söyledi: “Çocuk 8. sınıfta gireceği SBS sınavında 6. ve 7. sınıflardaki konulardan da sorumlu olacağı için okul dışında bir kuruma başvuruyordu. Bu yüzden de bu sınavlar okul müfredatının bir kenara itiliyordu. Bakanlığımız da okul müfredatını temel odaklı kılmak adına bu değişikliğe gitti. Böylece ek bir eğitime ihtiyaç da olmayacak.’’
Sınav sayısı arttırılmıyor
Tek sınav yerine sınav sayısının artırıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Yıldız, ‘’Bu sınav sisteminde çocuklar her derste zaten halihazırda yapılacak olan bir sınava merkezi olarak girecek ve sıcağı sıcağına öğrendiği az konulardan sorumlu tutulacak. Çocuklar gece gündüz çalışacakları kadar yüklü içeriklerden sorumlu tutulmayacak. Dolayısıyla yeni sınavın ve sınav sayısının artırılması söz konusu değil’’ dedi.
Sistemle eksikler görülecek
Yeni sistem ile dezavantajlı bölgelerdeki çocuklara da ortak müfredatın götürülmesi ve uygulanması konusunda bir fırsat verilmiş olacağını belirten Yıldız, “ Buna bağlı olarak bu yörelerde alt yapı, derslik, öğretmen gibi konularda eksiklik varsa bunlar da tamamlanmış olacak” dedi. Güvenlik konusunda sıkıntı yaşanacağı iddialarına yanıt veren Yıldız, “Farklı okullardaki öğretmenleri sınav için değiş tokuş yapacağız. Güvenlik SBS sınavında nasıl sağlanıyorsa aynı şekilde sağlanacak. Güvenlik açısından sorun yaşanmayacak. Yapılan değişiklik bir güncellemedir, radikal kararlar verilmemiştir” şeklinde konuştu.
ÖZEL OKUL KONUSUNDA KESİN KARAR YOK
Galatasaray, Kabataş, İstanbul Erkek Lisesi gibi devlet liselerine ayrı sınavın yapılmayacağının eleştirilmesinin gereksiz olduğunu belirten Yıldız, ‘’ SBS’de öğrenci puanıyla bu okullara nasıl yerleşiyorsa yine aynı şekilde merkezi sınavlardan aldığı puanlar sonucunda bu liselere yerleşecek” dedi. Özel okullara girişte merkezi sınav dışında ek bir sınav yapılmaması konusunda henüz kesin karar verilmediğini ifade eden Yıldız, ‘’ Özel okulların bu konudaki talepleri değerlendirilir, konuşulur ve bir karara varılır’’ şeklinde konuştu.
İSTANBUL’A 8 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK
İstanbul’da öğretmen sıkıntısı yaşanmayacağını anlatan Yıldız “İstanbul, geçmiş yıllar dikkate alındığında 7-8 bin arası öğretmen açığımızı iç atamayla çözmüş olacağız. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda İstanbul’da 12 bin 500 ücretli öğretmen görevlendirmesi yapacağız” dedi. Kantinlere de değinen Yıldız, “Başta gazlı içecekler olmak üzere çocuklarımızın sağlıklı bir gıda tüketimini temin edilmesi için ailelerle birlikte çeşitli etkinlikler yapacağız.. Servis ve kantinleri titizlikle takip edeceğiz” dedi.
ŞİŞİRİLMİŞ NOTLAR VARSA ORTAYA ÇIKACAK
Okul tarafından notlara müdahalenin daha da artacağı yönündeki iddialara da değinen Yıldız, “Merkezi olarak yapılacak olan sınav belirleyici olacak. Mesela matematikten bir dönemde yapılacak olan 3 sınavdan 1 tanesinin merkezi olarak yapılacak olması okulun yapacağı diğer sınavlara da bir kriter olacak. Sınavlar arasında uçurum derecesinde fark varsa tedbirler alınacak. Bazı okulların göreceli olarak şişirme notlar verdiği, öğretmenlerin öğrencileri kayırdığı iddiası da eğer varsa ortaya çıkmış olacak’’şeklinde konuştu.
SINAV DEĞİL, ‘YAZILI”: TEOG
SBS’nin yerine getirilen modelin ismi ‘Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş’ (TEOG) oldu. Yeni modelde sınav yerine ‘yazılı’ ifadesi kullanılacak.
SBS’nin yerine getirilen modelin ismi ‘Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş’ (TEOG) oldu. Yeni modelde sınav yerine ‘yazılı’ ifadesi kullanılacak. Milli Eğitim Bakanlığı , bu yıl kaldırılan SBS ’nin yerine konulacak sisteme ilişkinçalışmalarını son aşamaya getirdi. Bakan Nabi Avcı’ya sunulan yeni modelin 15 gün içinde açıklanacağı öğrenildi. Yeni modelde ‘yazılı’ vurgusu yapılacak, ‘sınav’ denilmesinden kaçınılacak. Yeni sistemle 6 dersten her dönem için getirilen 1 sınavla birlikte öğrencilerin daha çok sınava gireceği endişesi, uygulanacak testlerin her yıl öğrencinin zaten girdiği yazılılar olduğu veli ve öğrencilere anlatılarak aşılacak. Sistem velilere, “Çocuğunuzun zaten her yıl girdiği yazılılardan yeni yazılıların hiçbir farkı olmayacak. Sabah okuluna gidecek, 40 dakikalık ders içinde yazılıya girecek. Özel bir sınav değil” şeklinde anlatılacak. Yazılıların basit ve o ana kadar işlenen konuları kapsayacağı öğrenci ve velilere anlatılıp dershanelere gidilmesine gerek olmadığı da vurgulanacak. Yeni modele verilecek isim de belirlendi. Sınav kelimesinin yer almadığı modele, ‘Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş’ denilmesi karara bağlandı. Sistem kapsamında MEB bünyesinde, 6 dersten 2 dönemde her yıl yapılacak toplam 12 yazılı için soru havuzu oluşturulacak. Bu havuza ise tüm öğretmenlerden soru istenecek. Havuza alınmasına karar verilen sorular için öğretmene de ücret ödenecek.
Ortaöğretime Geçiş Sistemi nasıl işleyecek?
SBS yerine getirilen ‘Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş’ modelinin işleyişi ile ilgili ayrıntılar da ortaya çıktı. Yeni sistem şöyle işleyecek: 6 ders merkezi sınav kapsamında olacak. Ortaokul 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan yazılı sınavlardan bir tanesi merkezi sınav olarak gerçekleştirilecek. Sınavlar temel dersler olan Türkçe, Fen ve Teknoloji, Matematik, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’ni içerecek. İlk yıl 8. sınıflara test uygulanacak birkaç yıl içinde kademeli olarak testten klasik yazılıya geçilecek. Merkezi sınavlar her ders için ayrı ayrı yapılacak. Sınavda çoktan seçmeli sorular (4 seçenekli) sorulacak. Sınavda yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek. Öğrencilerin 6. sınıftaki puanları yüzde 10, 7. sınıftaki puanları yüzde 20, 8. sınıftaki puanları da yüzde 70 oranında etki edecek. 6, 7, ve 8. sınıfların yıl sonu başarı puanlarının ağırlıklandırmasına göre oluşan puan, öğrencinin bir sonraki eğitim basamağında devam edeceği okulu belirleyecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Eurofighter Nedir? Eurofighter Typhoon Özellikleri ve Kullanan Ülkeler
Apandisit nerededir, belirtileri nelerdir? (Kör bağırsak iltihabı)
2024 resimli doğum günü mesajları: Kısa, uzun, anlamlı ve komik doğum günü tebrikleri
Hazar Vural Jane kimdir, kaç yaşında, nereli? Jane anlamı nedir?
2025 resmi tatiller takvimi: 2025 yılının resmi tatilleri hangi günlere denk geliyor?