hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğanın Gizemli Canlıları: Ay Ay Hayvanının Özellikleri

    Doğanın Gizemli Canlıları: Ay Ay Hayvanının Özellikleri
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Daha çok geceleri ortaya çıkan bir primat türü olan Ay Ay hayvanı, aynı zamanda tropikal alanlarda yaşayan ilginç bir hayvandır. Çok küçük boyutlarda bir hayvan olmasının yanı sıra, ayrıca geceleri avlanır ve geceleri hayatta kalır. Genelde Madagaskar ve Makimsi maymun türü olarak da ifade edilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Küçük yapıları ve pörtlek gözleriyle birlikte uzun parmakları ve pençeleri üzerinden öne çıkar. Bununla beraber hızlı hareket eden, hızlı şekilde avlanan etçil bir hayvan türü olarak da öne çıkar. Dünyanın tropikal alanlarında ve az bölgesinde görülen değerli hayvan türleri içerisinde gelir.

     Doğanın Gizemli Canlıları: Ay Ay Hayvanının Özellikleri

     Az sayıda bulunan ve dünyanın en gizemli canlıları içerisinde Ay Ay hayvanı gelmektedir. Aynı zamanda pek çok kişinin ilk defa duyduğu bir hayvan türü olduğunu da söylemek mümkündür. İlginç fiziksel yapıları ve çok zor görülmeleri ile birlikte, Madagaskar ve benzeri gibi tropikal alanlarda görülmektedir. Bu kapsamda öne çıkan özellikleri ile birlikte önemli bir yere sahiptir.

     

     - Daha çok geceleri ortaya çıkan ve avlanan primat türüdür.

     - Kuyruğu sayılmazsa 30 ile 37 cm arasındaki uzunluğa sahiptir.

     - Toplamda 44 ile 53 cm boyundadır.

     - Yaklaşık olarak 2,5 kilogram ağırlığındadır.

     - Kürkü siyahtır ve sincap tarzı bir kuyruğa sahiptir.

     - Çok hızlı hareket eder.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     - Uzun parmaklara ve pençelere sahiptir.

     - Aynı zamanda en akıllı memeli hayvanlar içerisinde yer alır.

     - Kesici dişler ile beraber büyük kulaklara sahiptir.

     Bu şekilde yukarıda öne çıkan özellikleri ile birlikte Ay Ay hayvanı öne çıkmaktadır. Nadir görülen ve nesli tükenmekte olan hayvanlar içerisinde olduğundan dolayı, aynı zamanda koruma altında olduklarını ifade etmek mümkündür.

     Ay Ay Hayvanı Nasıl Beslenir?

     Ağaç dalları ve yapraklardan yapılmış olan yuvalarda yaşamını sürdüren Ay Ay hayvanı, dünyanın en nadide hayvan türleri içerisinde yer alır. Aynı zamanda beslenme şekli olarak ise meyve ile birlikte böcek türlerini tüketmektedir. Daha çok böcekleri larva halinde tüketerek beslenen bir hayvan olduğunu söylemek gerekir.

     Aynı zamanda birçok değişik tropikal meyve türünü tüketerek yine beslenme yeteneğine sahip olduğunu ifade etmek gerekir. Bu sebepten dolayı bulunduğu bölge itibariyle beslenme noktasında sorun yaşamayan hayvanlar içerisinde gelmektedir. Ancak avlanma ve yaşam alanlarının kısıtlanması ile beraber zorluk yaşayan hayvan türleri içerisinde olduğunu da eklemek mümkündür.

     Ay Ay Hayvanı Nerelerde Yaşar?

     Ağaçlarda yapmış oldukları yuvalarda yaşayan Ay Ay hayvanı, bunları dallar ve yapraklar üzerinden gerçekleştirir. Yavrulama dönemi geldiğinde tek bir yavru doğuran Ay Ay hayvanları, yine bu yuvalarında yavrularına bakarlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Bölgesel açıdan bakıldığında ise Madagaskar başta olmak üzere tropikal bölgelerde yaşamını sürdüren canlılardır. Bu yönüyle dünyanın en çok ilgi gören ve aynı zamanda nadir, doğanın gizemli canlıları içerisinde yer alırlar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow