hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bodrum Papatyası Özellikleri Nelerdir? Bodrum Papatyası Nerelerde Bulunur?

    Bodrum Papatyası Özellikleri Nelerdir Bodrum Papatyası Nerelerde Bulunur
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Bodrum papatyası; ana vatanı Güney Afrika olarak bilinen bir çeşit dış mekan bitkisidir. Aynı zamanda çiçekler grubunda yer alan bir bitki olarak bilinir. Güzelliği ve görseli ile ön plana çıkan ve papatyaya benzeyen bu özel çiçek; saksıda kolaylıkla yetiştirilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Bodrum Papatyası Özellikleri Nelerdir? 

     İri ve renkli çiçekleri ile dikkat çeken bodrum papatyasının bakımı çok zahmetsizdir. Genelde bahçe ve park süslemelerinde sıkça karşımıza çıkan bu gösterişli çiçek, saksıda ve balkonlarda yetiştirmeye de oldukça uygundur. 

     Genellikle de beyaz ve mor renklidir. Bunun yanında mavi, lila, pembe ve krem gibi pek çok farklı çeşitleri de vardır. Çevre düzenlemesi yapılan alanda da sık sık kullanılan bu çiçek, diğer adı ile Afrika papatyası; daha çok sıcak iklimlerde sıkça yetiştirilen ve sıcağı seven bir çiçek türüdür.

     Yetiştirilmesi kolay olduğu için; gerçekleştirilen bahçe ve park düzenlemelerinde hem de kapalı ortamlarda sıkça kullanılır. Bahar aylarının da yaklaşması ile birlikte; ortalığı renkli bir karnaval alanına dönüştüren birbirinden güzel çiçeklerden biri de Bodrum papatyasıdır. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     İlkbahar ile birlikte parklar, bahçeler ve balkonlar rengarenk çiçeklerle doldu. Hepsi birbirinden güzel bu çiçekler içinde bir de bodrum papatyası var. Papatyagiller familyasına ait bir çiçek türüdür. Kremi, mavisi, moru, lilası, pembesi, sarısı, beyazı ile çok güzel bir çiçektir.

     Papatyaya benzerliği ile dikkat çeken bu çiçeği yetiştirmek de çok kolaydır. Bu çiçeğin bilimsel ismi ise, osteopermumfruticosum olarak bilinir. Bodrum papatyasına Afrika papatyası da denir. Bu çiçeğin yaprakları ise genellikle koyu yeşildir. Aynı zamanda çok dayanıklı bir çiçektir. Aynı zamanda çok yıllık çiçekler arasında yer alır. Bodrum çiçeği görünümü ile ortama büyük bir güzellik katar.

     Bu çiçeğin önemli bir özelliği de akşamları çiçeklerini kapatıp, gündüz olduğunda açmasıdır. İlk çiçeklerini ise, ilkbaharda açar ve yaz sonuna kadar da bunlar çiçeklenmeye devam eder. Çiçekleri ise belli bir süre sonra kapanır. Çiçekler tamamen kapanıp solmaya başlayınca da bunları kesmek gerekir.

     Aynı zamanda çiçeğin kuruyan yapraklarını da temizlemek gerekir. Bu bitki ise, 60 cm’ye kadar uzayabilir. Rüzgarlı olmayan bölgelerde yetiştirilmesi çok daha uygundur. Eğer çiçek yerini severse yaz ve ilkbahar boyunca sürekli olarak çiçek açar. Bu çiçeği ise, uzun süre donda bırakmamak gerekir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Bodrum Papatyası Nerelerde Bulunur?

     Bodrum papatyası, genellikle iç ve dış mekanlarda kolaylıkla yetişebilir. Saksılarda ise, bahçelerde de kolay bir şekilde yetişir. Kokusu da oldukça güzeldir. Bodrum papatyasının bakımını yapmak için dikkat edilecek önemli hususlar ise şunlardır.

     Çiçeğin aydınlık ortamlarda konumlandırılmasana ve güneş görmesi ihtiyacı vardır. Yarı gölgelik olan yerlerde de kolaylıkla büyüyebilir ama aydınlık bir yerde çok daha sağlıklı bir şekilde yetişir. Ama çok sıcaktan da olabildiğince korumak gerekir. Tam gölgelik olan yerlerde ise sağlıklı bir şekilde yetişmez ve bu bitkinin çiçekleri de cılız olur. Aynı zamanda kısa bir süre içinde solar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow