Babalar Günü ne zaman, bu yıl hangi güne denk geliyor?
Babalar Günü 2019 yılında da her yıl olduğu gibi birçok kişi tarafından kutlanacak. Babalarını bu özel günde hatırlamak isteyen kişilerse anlamlı hediyeleri sözlerle süsleyecek. Peki, Babalar Günü ne zaman kutlanacak?
Babalar Günü tarihi bu yıl farklı sürprizler hazırlamak isteyen kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. İşte bu özel günün kutlandığı tarih ve süreçle ilgili bazı detaylar…
BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN KUTLANIYOR?
Bu özel gün her yıl Haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanıyor. 2019 yılında Haziran ayının üçüncü pazarı ise 16 Haziran 2019 tarihine denk geliyor. Yani Babalar Günü bu yıl 16 Haziran 2019 Pazar günü kutlanacak.
BABALAR GÜNÜ TARİHÇESİ
Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.
Bu yüzden Babalar Günü Haziran ayında kutlanır. Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910′da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Apandisit nerededir, belirtileri nelerdir? (Kör bağırsak iltihabı)
2024 resimli doğum günü mesajları: Kısa, uzun, anlamlı ve komik doğum günü tebrikleri
Pestisit nedir, zararları nelerdir? Pestisit zehirlenmesi ne demek?
Eurofighter Nedir? Eurofighter Typhoon Özellikleri ve Kullanan Ülkeler
Hazar Vural Jane kimdir, kaç yaşında, nereli? Jane anlamı nedir?