hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asbest nedir, ne demek? Asbest nerede çıkarılır ve kullanılır?

    Asbest nedir, ne demek Asbest nerede çıkarılır ve kullanılır
    expand

    Solunumunun gerçekleşmesiyle birlikte kanserojen etkisinin olması nedeniyle ölümcül sonuçlar doğurabilen asbest kullanım alanlarında dikkatli bir şekilde işlenmesi gerekiyor. Peki, tam olarak asbest nedir, ne demek? Farklı kullanım alanlarına sahip asbest nerede çıkarılır?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asbest ile ilgili detaylar kanserojen bir mineral olması nedeniyle sık sık sağlık bilimciler tarafından araştırılıyor. İşte asbest ile ilgili bilinmesi gerekenler…

    ASBEST NEDİR, NE DEMEK?

    Asbest (asbestos) ya da amyant, lifli yapıda kanserojen bir mineraldir. Silisyumun sodyum, demir, magnezyum ve kalsiyumla oluşturduğu ısıya, aşınmaya ve kimyasal maddelere çok dayanıklı, lifsel mineral yapısında hidrate silikatlardır. Halk arasında ak toprak, çorak toprak, gök toprak, çelpek, höllük veya ceren toprağı gibi isimlerle de bilinir. Asbestozis, asbestos solunmasıyla oluşan toz hastalığıdır (pnömokonyoz).

    ASBEST NEREDE ÇIKARILIR?

    Asbest, yeryüzünün toprak örtüsünde doğal olarak bulunan bir mineraldir. Yer kabuğunu oluşturan kayaların yapısında da değişen oranlarda asbest mineralleri bulunur. Asbest, özellikle volkanik aktivitenin yüksek olduğu alanlarda sık rastlanan bir maddedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ASBEST NEREDELERDE KULLANILIR?

    Asbest, geleneksel olarak öğrenilen ısı ve su yalıtım özellikleri nedeniyle kırsal alan yaşayanlarınca sıva işinde, çatıların ısı ve su yalıtımında, ocakların yalıtımında yaygın olarak kullanılır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow