AÖF sınavsız yatay geçiş başvuruları başladı
AÖF sınavsız yatay geçiş başvuruları, Anadolu Üniversitesi tarafından 1 Ağustos 2017 tarihinde başladı. 2017-2018 yılları içerisinde İşletme ve İktisat Fakültelerine geçmek içmek isteyenler için Anadolu Üniversitesi bir takım belgeler istedi. Belgelerin eksiksiz ve zamanında gönderilmesi konusunda uyarı yapan üniversite, başvuruların ne zaman sona ereceğini, sonuçların ne zaman açıklanacağını, kayıtların ne zaman başlayacağını duyurdu. İşte o istenilen o belgeler…
Haberin Devamı
/

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, yatay geçiş başvuruların 1 Ağustos 2017 tarihinde başladığını açıkladı. Başvurular 15 Ağustos 2017 tarihinde sona eriyor. İstenilen belgeler internet üzerinden değil, posta veya kargo üzerinden iletişim adresine gönderilecek.
/

11 Ağustos ile 15 Ağustos arasında belgeler istenilen adrese ulaşılmadığı taktirde, başvurular kabul edilmeyecek.
Haberin Devamı
/

Başvuruların onay listesi 11 Eylül 2017 tarihinde duyurulacak, kayıtlar 12-15 Eylül tarihleri arası yapılacak.
/

Fakültenin istediği o belgeler aşağıda yer alıyor
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Öğrencinin Yerleştiği Yıldaki LYS/YGS ve ÖSYS Sonuç Belgesi
/

Kayıtlı Olduğu Üniversiteye Ait Yeni Tarihli Öğrenci Belgesi (son bir ay içerisinde alınmış)
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Kayıtlı Olduğu Üniversitenin Öğrenci İşlerinden Onaylı: Ders İçerikleri, Not Durum Belgesi (Transkript), Disiplin Cezası Almadığına Dair Belge, Dönemler İtibari ile Ders Programı)
/

Daha Önce Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Yapmadığına Dair Belge. (Sadece Merkezi Yerleştirme Puanı ile başvuru yapacak adaylardan istenecektir.)
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Nüfus Cüzdan Fotokopisi
/

İstenilen belgelerin gönderileceği adres: Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Merkez Büro Yöneticiliği Yunus Emre Kampüsü 26470 Tepebaşı/ESKİŞEHİR
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Yatay geçişe dair önemli bilgileri ve uyarıları Anadolu Üniversitesi kendi sitesinde paylaştı. Bu bilgiler eşliğinde başvuruların yapılması konusunda üniversite uyarıda bulunuyor. İşte o bilgiler:
/

Önlisans ve lisans diploma programlarının hazırlık sınıfına; önlisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına; lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına kurum içi ve kurumlararası yatay geçiş yapılamaz.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olan öğrenci, merkezî yerleştirme puanına göre ilk yarıyıl haricinde, hazırlık sınıfı da dâhil olmak üzere, Üniversitenin bir programına belirlenmiş koşullar çerçevesinde yatay geçiş yapabilir.
/

Öğrenci; Üniversitede aynı diploma programının birinci öğretiminden ikinci öğretimine kontenjan sınırlaması olmaksızın yatay geçiş yapabilir. İkinci öğretim diploma programına geçiş yapan öğrenci, ikinci öğretim ücreti öder.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Öğrenci, ikinci öğretim diploma programından sadece ikinci öğretim diploma programına yatay geçiş yapabilir. Ancak ikinci öğretim diploma programından bulunduğu sınıfın ilk %10’una girerek bir üst sınıfa geçen öğrenci, birinci öğretim diploma programlarına kontenjan dâhilinde yatay geçiş yapabilir.
/

Öğrenci; açık veya uzaktan öğretimden, bir başka açık veya uzaktan öğretim diploma programına yatay geçiş yapabilir. Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki GNO’sunun 100 üzerinden 80 (4 üzerinden 3,14) veya 80’in üzerinde olması ya da kayıt olduğu yıldaki merkezî yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programının o yılki taban puanına eşit veya taban puanından yüksek olması gerekir.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Öğrenci, birinci veya ikinci öğretim diploma programından açık veya uzaktan eğitim veren diploma programına kontenjan dâhilinde yatay geçiş yapabilir.