Altın fiyatları yükselmeye devam ediyor 6 Ocak 2016 | Çeyrek altın ne kadar?

Altın fiyatları dün FED faiz toplantısının tutanak raporu açıklanmasından ötürü yükselişe geçerken, 6 Ocak tarihinde yükseliş 0.21 oranla yükselmeye devam ediyor. ABD'den gelen açıklamalar ve Suriye ve Irak'ta yaşanan savaştan ötürü etkilenen altın oranları FED'in etkisiyle yükselişte. ABD yetkilileri "faiz oranlarının kademeli olarak" yükseltileceğini söylemesi hem altını hem doları etkilemiş durumda. Altın oranlarında düşüş yaşayan sadece Altın Ons fiyatı... 6 Ocak tarihinde çeyrek altın ne kadar oldu?
Altın fiyatları 6 Ocak 2016 tarihinde nasıl? Dün oranlardaki büyük yükselişten sonra bugünkü yükseliş düne nazaran daha düşük seviyelerde. Hem Amerika'dan gelen FED'in tutanak raporu hem Suriye ve Irak'taki savaş etkisi altın dünyasını oldukça hareketlendirmiş durumda. Kapalıçarşıda anlık altın oranları ne durumda?
6 Ocak 2016 sabah saatlerinde altın oranları yüzde 0.21 olarak gözüküyor. Altın ons oranında 0.52 düşüş yaşanırken satış fiyatı 1174.64. Gram altın 6 Ocak satış fiyatı: 137 lira. Çeyrek altın en hızlı yükselenlerden: Satış fiyatı 221 lira (220 sınır bandını geçti). Yarım altında son durum: Satış fiyatı 442.1631. Yatırımcıların çok aldıkları tam altında ise yükseliş devam ederken, cumhuriyet altın fiyatına çok yaklaştı: Satış fiyatı 884.3262. Cumhuriyet altını ise 1000 lira sınırına yaklaşmak üzere: Satış fiyatı 914.2615 lira. 2017 yılında en az bulunan reşat altının satış fiyatı ise 908.7869 lira. 22 ayar bilezik gram satış fiyatı 124 lira oldu.
Neden çeyrek altın?
Türkiye'de vatandaşların en çok kullandığı altın türü çeyrek olarak biliniyor. Uzmanlara göre, altının Türklerdeki yeri ve önemi büyük olduğu için, ne ucuz bir altın alma isteğindeler ne de pahalı. Çeyrek altın hem alınabilecek bir durumu var hem de en çok kullanılan altın türü. Düğünlerde, sünnetlerde, özel günlerde, yardım amaçlı zamanlarda kullanılan en değerli altın türüdür.
Altının Osmanlı’daki değeri
Osmanlı zamanında Orhan Bey ile altına geçen halk, zaman dilimi içerisinde sarraf alanında lonca teşkilatı üzerinden kendini geliştirmeye başladı. Kanuni Sultan Süleyman zamanından sonra, sarraf işleriyle uğraşan insanların çoğu altını kendi arasında ayırmaya başladı. Sultani denilen bu altınlara, Tam sultani, yarım sultani, çeyrek sultani ile sınıflara ayıran sarraflar, bu sayede altın piyasasındaki düzensizliği sona erdirmek istemişlerdir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Apandisit nerededir, belirtileri nelerdir? (Kör bağırsak iltihabı)
2024 resimli doğum günü mesajları: Kısa, uzun, anlamlı ve komik doğum günü tebrikleri
Pestisit nedir, zararları nelerdir? Pestisit zehirlenmesi ne demek?
Eurofighter Nedir? Eurofighter Typhoon Özellikleri ve Kullanan Ülkeler
Hazar Vural Jane kimdir, kaç yaşında, nereli? Jane anlamı nedir?