hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adli Tıp Kurumu nedir? Adli Tıp Kurumu'nda hangi işlemler yapılır?

    Adli Tıp Kurumu nedir Adli Tıp Kurumunda hangi işlemler yapılır
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Adli olayların aydınlatılmasında büyük önem taşıyan kurumlardan biri olan Adli Tıp Kurumu yetkileri çerçevesinde oldukça önemli tespitler gerçekleştirerek bunları raporlaştırıyor. Peki, tam olarak Adli Tıp Kurumu nedir, hangi işlemleri yapar?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADLİ TIP KURUMU NEDİR?

    Adli Tıp Kurumu, Türkiye'de adalet sistemine bilimsel destek sağlayan bir devlet kurumudur. Bu kurum, adli olayların çözümünde tıbbi ve bilimsel yöntemler kullanarak mahkemelere ve savcılıklara uzman raporları sunar. Özellikle cinayet, yaralama, tecavüz, trafik kazaları gibi olaylarda otopsi, kriminal analiz, toksikoloji incelemeleri gibi işlemler yapar. Ayrıca, ceza davalarında sanıkların akıl sağlıkları gibi konularda rapor hazırlayarak hukuki sürecin daha sağlıklı yürütülmesine katkı sağlar. Kurumun görevi, adaletin doğru tecelli etmesi için bilimsel veriler sunmaktır.

    Adli Tıp Kurumu'nun amacı kendisine kanunla tanınmış olan adli bilirkişilik görevini her zaman bilimsel kıstas ve tespitler ışığında, en tarafsız ve güvenilir şekilde icra etmek; gerçeğin ortaya çıkmasına ve adaletin tecellisine mümkün olan en hızlı şekilde katkı sağlamak olarak tanılanabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


      

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow