31 Mayıs İftar menüsü: İftar için pratik yemek tarifleri
İftar menüsü hazırlamak isteyenler "İftar için ne hazırlasam?" sorusuna yanıt arıyor. Ramazan ayı boyunca insanlar genellikle iftar menülerinde daha hafif yemeklere yer veriyor. Gün boyunca oruçlu olan bünyede rahatsızlık yaratmamak adına hafif ve pratik yemek tarifleri arayanlar için bugün hazırlayabilecekleri yemek önerileri haberimizdedir.
"On Bir Ayın Sultanı" olarak kabul edilen Ramazan ayında vatandaşların üzerine en çok düşündüğü konulardan biri "İftarda ne yemek pişirsem?" oluyor. Ramazan'da sofralar şenleniyor ancak oruç tutan kişiler iftar vaktinde tercihlerini daha hafif yemeklerden yana kullanıyor. Bütün gün yemek yemeden ve su içmeden duran bünyelerde ağır yemekler rahatsızlık yaratabiliyor, vücut yorgun düşebiliyor. Yine fazla ağır yemek tüketimi sağlık açısından da risk oluşturabiliyor. Bu nedenle iftar menüsü hazırlayanlar hafif yemeklerden oluşan bir menü oluşturuyor. "Bugün iftarda ne yemek yapsam?" diye düşünenlere iftar menüsü önerimizi hazırladık. İşte iftar için hazırlayabileceğiniz çorba, ana yemek ve tatlı önerimiz...
EZOGELİN ÇORBASI
Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek, 1 çay bardağı bulgur, yarın çay bardağı pirinç, 1 orta boy soğan, 1 yemek kaşığı un, 1 orta boy soğan, 2 yemek kaşığı salça, 2 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, nane, pul biber, karabiber ve tuz.
Hazırlanışı: Tencereye tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyun ve ısıtın. Ardından küçük küçük doğradığınız soğan ve sarmısakları tencereye katın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra yıkayıp suyunu süzdüğünüz kırmızı mercimekleri, pirinç ve bulguru ekleyerek kavurmaya devam edin. Kavurma işleminin ardından üzerine 1 litre su ilave ederek tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Tenceremize koyduğumuz mercimek, pirinç ve bulgur yumuşayınca ocağın altını kapatın.
Ayrı bir tavaya 2 yemek kağışı sıvı yağ koyun ve ısıtın. Buna 1 yemek kaşığı un katıp kavurun. Ardından 2 yemek kaşığı salça ekleyin ve kavurmaya devam edin. Salça kavrulduktan sonra 1 su bardağı su ilave ederek kaynatın. Tüm bu işlemlerin sonrasında hazırladığınız sosu çorbaya ilave edin. Ardından tuzu da ekleyerek 1-2 dakika kaynatın.
KAĞIT KEBABI
Malzemeler: 500 gr kuşbaşı dana eti, 2 adet orta boy havuç, 2 adet orta boy patates, 1 su bardağı bezelye, 1 yemek kaşığı salça, 1 adet soğan, 2 domates, 1 su bardağı su, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı pul biber, tuz.
Hazırlanışı: Öncelikle tencere zeytinyağını ısıtın. Ardından et ve doğradığınız soğanları katarak 3 dakika kadar soteleyin. Sonrasında salça ve su ekleyerek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra küp şeklinde doğradığınız patates, domates ve havuçları ilave edin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Son olarak bezelye, tuz, karabiber ve kekik ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
Ardından yağlı kağıtları dikdörtgen şeklinde 4 parça kesin ve yemeği kağıdın ortasına koyarak kenarlarını katlayın. Paket haline getirdiğikten sonra fırın tepsisine koyun. 190 dereceye ayarladığınız fırında 30 dakika pişirdikten sonra maydanoz ile süslemesini yaparak servis edebilirsiniz.
SÜTLÜ KEMALPAŞA TATLISI
Malzemeler: 3 su bardağı süt, 2 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker, 1 paket Kemalpaşa.
Hazırlanışı: Malzemelerinizden su, süt ve şekeri tencereye alarak eriyene kadar bekleyin. Erimesinin ardından Kemalpaşaları ekleyin. Belli aralıklarla karıştırın ve şerbet koyulaşıp, Kemalpaşalar yumuşayana kadar pişirin. Pişmesinin ardından Kemalpaşaları bir kaba dizin ve kalan şerbeti üzerine gezdirin. Soğumasının ardından servis edebilirsiniz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
-
Pestisit nedir, zararları nelerdir? Pestisit zehirlenmesi ne demek?
Eurofighter Nedir? Eurofighter Typhoon Özellikleri ve Kullanan Ülkeler
Apandisit nerededir, belirtileri nelerdir? (Kör bağırsak iltihabı)
Hazar Vural Jane kimdir, kaç yaşında, nereli? Jane anlamı nedir?
2025 resmi tatiller takvimi: 2025 yılının resmi tatilleri hangi günlere denk geliyor?