21 Mayıs 2018 Manisa iftar vakti ( Manisa imsakiyesi ve sahur saatleri)
2018 Manisa imsakiyesi yaklaşık 1,5 milyon kişilik nüfusa sahip şehirde oruç açacak vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Yaklaşık 16 saatlik orucun tutulduğu ülke genelinde geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da farklı noktalarda iftar çadırları kurulmuştu. İşte Manisa ili iftar vakti ve bölge için hazırlanmış olan imsakiye...
Manisa imsak vakti ve iftar saatleri bölgede oruç tutan kişilerin Diyanet'ten yapılan imsakiye açıklamasına yönelmesini sağladı. 2018 yılı Ramazan ayının ilk orucunda Diyanet İşleri bölge için hazırladığı imsakiyeyi oruçlarını orada açacak kişilerle paylaşmıştı. İşte Manisa imsakiyesi ve bölgede oruçların açılacağı iftar vakti…
21 MAYIS MANİSA İFTAR VAKTİ 20:27
Orucun tamamlandığı sürenin belirlendiği iftar vakti dini görevini yerine getiren kişinin ne zaman yeniden yemek yemeye başlayacağını gösterir. İmsak vakti ile başlanan oruç sahur vakti ile sona eder ve bir günlük oruç tamamlanmış olur.
22 MAYIS MANİSA İMSAK VAKTİ 04:04
Oruca başlama süresi olarak da bilinen imsak vakti sabaha karşı, güneşin doğmasına yakın bir vakti işaret eder. Güneşin doğmak üzere olduğu esnada ufukta ağıran tanın hafifçe aydınlanmasıyla bu vakit başlamış olur. Ramazan ayında oruç tutacak olan kişiler bu bölgenin aydınlanmasıyla oruca başlamış olurlar. Teknolojinin bulunmadığı eski dönemlerde kişiler bu çizgiye bakarak oruca başlayacakları süreyi belirlerdi.
MANİSA İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYINIZ...
NİYET ETMEDEN ORUÇ KABUL OLUR MU?
İbadetin önemli unsurlarından biri niyettir. Niyet, ibadetin kabulunun ön şartı olarak görülmektedir. Buradan yola çıkarak niyetsiz amellerin ibadet değeri kazanmayacağını söyleyebiliriz. Niyetin kalben olması önemlidir. İbadete başlamadan önce kişinin inanarak, bilinçli bir şekilde niyet etmesi gerekir. Burada niyetinizi dillendirmeniz, niyetinizin dışa vurumudur. Oruçta da aynı şekilde kalben niyet etmek gerekir. Ancak niyet her zaman dille olmaz.
Oruç için niyet vakti akşam namazı vaktinin gelmesiyle başlar. Kimi zaman sahura kalkar ancak dille niyet etmeyi unuturuz. Bu durumda sahura kalkılması fiili bir niyettir. Niyetinizi yaptığınız fiille belli edersiniz. Öte yandan sahurdan önce niyet eden kişi sahura kalkamasa bile bir bilinç içindeyse niyetli sayılır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
2024 resimli doğum günü mesajları: Kısa, uzun, anlamlı ve komik doğum günü tebrikleri
Pestisit nedir, zararları nelerdir? Pestisit zehirlenmesi ne demek?
Eurofighter Nedir? Eurofighter Typhoon Özellikleri ve Kullanan Ülkeler
Hazar Vural Jane kimdir, kaç yaşında, nereli? Jane anlamı nedir?
2025 resmi tatiller takvimi: 2025 yılının resmi tatilleri hangi günlere denk geliyor?