2018 Kayseri imsakiyesi: Kayseri için sahur vakti ve iftar saatleri

Kayseri imsak vakti 21 Mayıs günü orucunu tutacak kişiler tarafından araştırılmaya başlandı. Ramazan ayı boyunca yaklaşık 16 saat oruçlu olacak kişileri en çok zorlayacak durum ise sıcaklıklar olacak. İşte 2018 kayseri imsakiyesi ve bölgede bulunan kişilerin oruçlarını tutacakları süreyi belirleyen imsak saati ve iftar vakti…
Kayseri için iftar vakti 21 Mayıs 2018 Pazartesi günü Ramazan ayının 6. orucunu tutacak bölgedeki Müslümanlar tarafından araştırılmaya başlandı. Diyanet’in resmi internet adresinde geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ramazan imsakiyesi paylaşıldı. İşte Kayseri sahur saati ve oruçların açılacağı iftar zamanı…
22 MAYIS KAYSERİ İMSAK VAKTİ: 03:31
Oruca başlama süresi olarak da bilinen imsak vakti sabaha karşı, güneşin doğmasına yakın bir vakti işaret eder. Güneşin doğmak üzere olduğu esnada ufukta ağıran tanın hafifçe aydınlanmasıyla bu vakit başlamış olur. Ramazan ayında oruç tutacak olan kişiler bu bölgenin aydınlanmasıyla oruca başlamış olurlar. Teknolojinin bulunmadığı eski dönemlerde kişiler bu çizgiye bakarak oruca başlayacakları süreyi belirlerdi.
21 MAYIS KAYSERİ İFTAR SAATİ: 19:55
Orucun tamamlandığı sürenin belirlendiği iftar vakti dini görevini yerine getiren kişinin ne zaman yeniden yemek yemeye başlayacağını gösterir. İmsak vakti ile başlanan oruç sahur vakti ile sona eder ve bir günlük oruç tamamlanmış olur.
2018 KAYSERİ RAMAZAN İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYIN
DİYANET’TEN RAMAZAN AYI PAYLAŞIMI
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Ramazan ayı ile ilgili yapılan açıklamanın bir bölümü şöyle; Yeryüzünü imar etme maksadıyla Cenab-ı Hak tarafından bizlere verilen ömür, mühim bir nimet ve sermayedir. Çoğu insan en büyük aldanış ve pişmanlığını, en büyük sermayesi ve imkânı olan ömür nimetini ve onunla doğrudan ilintili olan zamanın önemini idrak hususunda yaşamaktadır. Oysaki zaman ve mekânla sınırlı bir varlık olarak insanın en büyük farkındalığı ve en yüksek şuuru, vaktin kıymetini ve ehemmiyetini bilerek yaşamak olmalıdır. Kur’an-ı Kerim’de birçok ayette farklı boyutlarıyla zamana yemin edilmektedir. Özellikle tevhit inancının, iman şuurunun, hakikat bilincinin ve ahlaka dayalı bir tavrın inşa edildiği Mekke döneminde nazil olan ayetler içinde zamana yemini içeren ifadelerin varlığı, insanı bu konuda büyük bir dikkat ve tefekküre davet etmektedir. Söz konusu ayetler, çok çarpıcı şekilde zamanın önemine dikkat çektiği gibi, zamanın ortaya koyduğu hakikatlere de açıkça işaret etmektedir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Apandisit nerededir, belirtileri nelerdir? (Kör bağırsak iltihabı)
2024 resimli doğum günü mesajları: Kısa, uzun, anlamlı ve komik doğum günü tebrikleri
Pestisit nedir, zararları nelerdir? Pestisit zehirlenmesi ne demek?
Eurofighter Nedir? Eurofighter Typhoon Özellikleri ve Kullanan Ülkeler
Hazar Vural Jane kimdir, kaç yaşında, nereli? Jane anlamı nedir?