2018 Ehliyet sınavı ne zaman başlıyor? MEB sınav uygulama takvimi
MEB sınav uygulama takviminde 2018 ehliyet sınavı ne zaman başlıyor? Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sayfasında sınava girecek olanlar için takvim yayınlandı. Sınavda kursiyerlere kaç soru sorulacak? 4 yanlış bir doğruyu götürüyor mu? Stajyer ehliyet nedir? Merak edilen sorular ve cevaplar haber içeriğimizde...
Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesinde Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavlarının 2018'de hangi tarihlerde yapılacak sorusuna yanıt verildi. MEB, 2018 yılında toplam 5 kez sınav yapacak. Hangi tarihlerde sınavlar başlıyor? Soru dağılımları nasıl? İşte cevaplar
Sınav Takvimi
2018'de ilk sınav 10 Şubat 2018 tarihinde saat 14:00'te yapılacak. İkinci sınav 21 Nisan 2018 tarihinde yapılacak. Üçüncü sınav 4 Ağustos 2018 tarihinde yapılacak. Dördüncü sınav 20 Ekim 2018 tarihinde yapılacak. Beşinci ve son sınav 22 Aralık 2018 tarihinde MEB tarafından yapılacak.
EHLİYET ÇIKMIŞ SORULARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Hangi konulardan kaç soru sorulacak?
4 konudan soru sorulacaktır: İlk yardım 12 soru, Trafik 23 soru, Motor 9 soru, Trafik adabı 6 soru. Toplam 50 soru, sınav süresi ise 60 dakika.
Ehliyet sınıfları nelerdir?
M, A1, A2, A, B1, B, D1, D, C1, C ve F sınıfları sınavda İlkyardım, trafik, çevre, araç tekniği, trafik adabı konularındaki sorulardan sorumludur.
Ehliyet sınavlarında videolu eğitim dönemi
Ehliyet sınavına girecek adaylar artık 20 dakikalık bir video izleyerek sınava girecek. Bu videoda direksiyon sınavında dikkat etmesi gereken kurallar olacak. Peki bu uygulama, sürücü adaylarına ve eğitmenlere nasıl bir avantaj sağlayacak? Cevabı videomuzda...
Stajyer ehliyet nedir?
Ehliyet sonuçlarında kazanan adaylar, 2 yıl olmak üzere stajyer ehliyet belgesine sahiptir. Bu süre zarfında; 5 kez kırmızı ışık ihlali olursa, 5 kez hız limiti aşılırsa, 2 yıl süre zarfında toplam ceza 75 puan olursa, ölümcül veya yaralanma kazasına suçlu görünürse, stajyer ehliyet belgesi geri alınacak ve normal ehliyet belgesi verilmeyecek. 2 yıl sonra trafik kurallarına uyan ve yapılmaması gerekenlere dikkat eden stajyerehliyet belgesine sahip olan sürücü, 1 yıl içerisinde normal ehliyet belgesini alabilir.
Trafik kazalarına sebep olan faktörler nelerdir?
Trafik kazaları sebeplerine bakıldığında birinci sırada "hatalı sollama" gözükür. Hatalı sollama konusu trafik kurallarında çok net bir şekilde belirtilmiştir. Bu kurallar ya unutulmuştur ya da bireyin "acil" bir şekilde bir yere yetişme isteği vardır. Araç ne kadar hızlı olursa olsun belirli hızda giden araçtan en fazla 30 dakika önde olur. 30 dakika daha erken gitmek trafik kazasına davetiye çıkartmak demek.
Trafik kazalarında ikinci sırada olan ise "alkol" tüketimi. İçişleri Bakanlığı bu konuda sert bir tutum içerisindedir. Alkol kullanıp araç kullanan vatandaşların ehliyetlerine el konulmaktadır. Belirli süreler içerisinde ehliyetine el konulan kişi, belli bir para cezası ödemektedir. Kurallar gereği alkol kullanımı tekrarlanırsa ömür boyu araçlardan men edilmektedir.
Üçüncü sırada "uykusuzluk" Uzun yolculukta vatandaşların uykusuzluğundan ötürü trafik kazası yapmaları oldukça fazladır. Özellikle büyük araç kullanan kişilerin yeterince uyumamaları ve zamanında yetişme stresi baz alındığında, sonuçları istemsiz olarak karşımıza çıkmaktadır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Apandisit nerededir, belirtileri nelerdir? (Kör bağırsak iltihabı)
2024 resimli doğum günü mesajları: Kısa, uzun, anlamlı ve komik doğum günü tebrikleri
Hazar Vural Jane kimdir, kaç yaşında, nereli? Jane anlamı nedir?
2025 resmi tatiller takvimi: 2025 yılının resmi tatilleri hangi günlere denk geliyor?
Walmart nedir, ne işe yarar? Walmart Türkiye'de var mı? Dev şirket Walmart ile ilgili bilgiler!