2017 LYS üniversite tercih sonuçları ne zaman sona eriyor?
18 Temmuz’da sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, üniversite adayları tercih yapmaya başladı. Peki, LYS tercihlerinde başvurular ne zaman sona eriyor? ÖSYS’ye başvuran adaylar hangi kılavuzdan yararlanabilecek? LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
Üniversite adayları tercih işlemlerini, ‘ÖSYS Tercih Kılavuzu’ndan gerçekleştirebilecekler. ÖSYM, adayları Tablo 3'teki ön lisans, Tablo 4'teki lisans programlarına göre; YGS ve/veya LYS yerleştirme puanlarını, Yükseköğretim programları ile ilgili tercihlerini ve son olarak Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşullarını göz önünde tutularak yerleştirilecekler.
ÖSYS’ye başvuran adaylar hangi kılavuzdan yararlanabilecek?
YGS’den en büyük 150 ile 180 arası puan alan adaylar yalnızca Tablo 3’teki kılavuzdan yararlanabilecek. YGS’ye girmeyen adayların ise tercih hakları bulunmuyor. LYS’den ise 180 puanından düşük alan öğrenciler, Tablo 3 ve Tablo 4’ün sadece YGS puan türünden faydalanabilecek. LYS’de 180 ve üzeri alan öğrenciler ve YGS üzerinden lisans tercihi yapmak isteyen adaylar, Tablo 4’teki YGS puanıyla öğrenci alan lisans programlarından yararlanabilecekler.
BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ
Tercih işlemleri sırasında nerelere dikkat etmemiz gerekir?
Tercih işlemlerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda gerçekleştirilecek. Tercih işleminde ekrandaki uyarılara göre sonlandırırken, tercihlerinizin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmanız için ekranda bulunan “2017-ÖSYS Tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini mutlaka görmeniz gerekmektedir. İnternet üzerinden gerçekleşen tercihleri ÖSYM’ye göndermeden önce doğruluğundan emin olabilmek gerekiyor. Tercih işlemi, tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilecek. Tercih işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi kontrol ederek yazıcıdan listeyi alabilirsiniz. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacak ve tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali gibi değişiklik taleplerini içeren dilekçeler ÖSYM merkezince kesinlikle işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.
KILAVUZU VE YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Yükseköğretim kayıtları için neler yapılmalı?
Adayların kayıt için bizzat başvurmaları (elektronik kayıt hariç) gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmayacak, kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmeyecek. Eksik belgeler de ise kayıt yaptırılamayacak. Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir ve belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia etme de söz konusu olmayacak. Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkili olacak.
Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
18 Temmuz’da açıklanan tercih işlemleri, 26 Temmuz’da son bulacak. Sonuçların açıklanma süresi 15 gün ile 1 ay arasında değişme gösterirken, sonuçların kesin açıklama tarihi ise merak konusu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
2024 resimli doğum günü mesajları: Kısa, uzun, anlamlı ve komik doğum günü tebrikleri
Pestisit nedir, zararları nelerdir? Pestisit zehirlenmesi ne demek?
Eurofighter Nedir? Eurofighter Typhoon Özellikleri ve Kullanan Ülkeler
Hazar Vural Jane kimdir, kaç yaşında, nereli? Jane anlamı nedir?
2025 resmi tatiller takvimi: 2025 yılının resmi tatilleri hangi günlere denk geliyor?