2017 KPSS'de Yalta Konferansı soruldu
Yalta Konferansı, KPSS'de adaylara sorulan sorulardan biri oldu. 21 Mayıs'ta gerçekleştirilen sınavda bu soruyu yanıtlayan adaylar, sınavdan sonra verdikleri cevabı kontrol etmek için Yalta Konferansı'nı araştırmaya başladı.
Uzun zamandır KPSS'ye hazırlanan adaylar Genel Kültür-Genel Yetenek oturumundan sonra kendilerine yöneltilen sorulara yanıt aramaya başladı. Bu sorulardan biri de Yalta Konferansı oldu. Sınavda bu soruyu yanıtlayan adaylar merakla Yalta Konferansı hakkındaki detayları araştırmaya başladı.
Yeni kural KPSS'de de uygulandı
Yalta Konferansı
II. Dünya Savaşı yıllarında SSCB'nin güneyindeki Yalta kentinde gerçekleştirilen konferanstır. 4-11 Şubat 1945 tarihlerinde toplanan Yalta Konferansı'na ABD başkanı Roosevelt, İngiiz Başbakanı Churchill, SSCB lideri Stalin katıldı. Bu konferansta Almanya mağlup edildikten sonra bu ülkenin geleceğinin ne olacağı görüşüldü. Konferansta alınan kararlar şunlardı:
*Almanya üç işgal bölgesine ayrılacak.
*Kurulacak olan Birleşmiş Milletler'de hangi ülkelerin veto hakkı olduğu belirlendi.
*Türkiye'deki boğazların statüsünün SSCB yararına değiştirilmesine karar verilerek durum Türkiye'ye bildirilecekti.
*Her ne kadar SSCB istemese de 1 Mart 1945 yılına kadar Mihver Devletler'e savaş ilan eden devletlerin BM üyeliğine alınmasına karar verildi.
ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) Genel Kültür - Genel Yetenek oturumunda adaylara Türkçe'den 30 soru, Matematik'ten 30 soru, Tarih'ten 27 soru, Coğrafya'dan 18 soru, Anayasa ve Vatandaşlık'tan 9 soru, Güncel Bilgilerden ise 6 soru soruldu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
2024 resimli doğum günü mesajları: Kısa, uzun, anlamlı ve komik doğum günü tebrikleri
Pestisit nedir, zararları nelerdir? Pestisit zehirlenmesi ne demek?
Eurofighter Nedir? Eurofighter Typhoon Özellikleri ve Kullanan Ülkeler
Hazar Vural Jane kimdir, kaç yaşında, nereli? Jane anlamı nedir?
2025 resmi tatiller takvimi: 2025 yılının resmi tatilleri hangi günlere denk geliyor?