2017 Jandarma uzman erbaş alımı başvuruları devam ediyor
Jandarma uzman erbaş alımı 2017 yılında devam ediyor. Jandarma Genel Komutanlığı'na ait ilanları takip eden vatandaşların ilgilendiği Jandarma uzman erbaş alımı için başvurular 20 Mart'ta başladı ve Nisan ayında devam edecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar, internetten faydalanarak başvuru işlemlerini ücretsiz olarak tamamlayabilecekler. Peki Jandarma uzman erbaş alımı ne zaman bitecek? Adaylar ayrıca Jandarma uzman erbaş alımı şartları ve maaşlarını da merak ediyor.
2017 yılında devam eden Jandarma uzman erbaş alımı ilgi görüyor. Jandarma Genel Komutanlığı'nın başvuru kılavuzunu yayınlamasının ardından adaylar başvuru işlemlerine başladı. Bu alandaki ihtiyaç nedeniyle yapılan alımların ihtiyaç tamamlanana kadar devam edeceği belirtilen Jandarma uzman erbaş alımı başvuru kılavuzunda konu hakkında tüm bilgilere yer verildi. İnternet üzerinden başvuru yapacak adaylar, Jandarma uzman erbaş alımı şartları konusunda araştırmalarını yapıyor. Yine en çok merak edilen konulardan biri de maaş tutarının ne kadar olacağı.
Jandarma uzman erbaş alımı ne zaman bitecek?
Başvuru kılavuzunun yayınlanmasının ardından 20 Mart 2017'de başlayan başvuru işlemleri 21 Nisan 2017 tarihine kadar devam edecek. Adaylar belirlenen süre içerisinde başvuru yapabilecek. Bu tarihin tamamlanmasıyla başvuru işlemleri de sona erecek. Adaylar başvuru yapmak için herhangi bir başvuru ücreti ödemeyecekler. Ayrıca daha önce başvurup başarılı olan adayların yapacağı başvurular geçersiz olacak. Uzman erbaş alımına ihtiyaç tamamlanana kadar dönemler halinde devam edilecek.
Kılavuzu incelemek için tıklayın
Bu kapsamda istihdam edilecek adaylar; Jandarma Komando ile Jandarma Asayiş birliklerinde sözleşmeli uzman erbaş statüsünde istihdam edilecek. Bu temin kapsamında lise ve dengi okullardan mezun olan yahut yurt dışındaki denk okul mezunu olup, askerlik hizmetini tamamlamış ya da halen silah altında bulunan adaylar arasından yapılacak. Bu kapsamda 20 Mart 2017 tarihi itibariyle terhisinin üzerinden 3 yıl geçmemiş, 1 Ocak 2017 itibariyle 25 yaşını aşmamış adaylar istihdam edilecek.
Jandarma uzman erbaş alımı başvurusu nereden ve nasıl yapılıyor?
Bu süreçte ön başvuru işlemleri internetten, "www.jandarma.tsk.tr" adresinden yapılacak ve işlemler 21 Nisan 2017 tarihinde saat 17.00'ye kadar sürecek. Adayların başvuru için Internet Explorer tarayıcı kullanmaları gerekmektedir. Yine başvurular için internette dolduracağınız formda büyük harf kullanılması gerekmektedir. Başvuruyu tamamlayan adayların bu işlem çıktısını almaları önemlidir. Bir problemle karşılaşan adayların hak iddia edebilmeleri için bu çıktıyı beyan etmeleri gerekecektir.
Başvuru için gerekli koşullar nelerdir?
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
- En az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak,
- Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla yirmi beş (25) yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar),
- Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla yirmi dokuz yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1988 tarihi ve sonrasında doğanlar),
- Müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemiş olmak (20 Mart 2014 tarihi ve sonrasında terhis olanlar),
- Tüm sınavları geçen adaylar için; sevk edildikleri hastanelerden “Komando Uzman Erbaş Olur veya Uzman Erbaş Olur ” kayıtlı sağlık raporu almış olmak,
- En az 164 cm boyunda olmak koşuluyla, Boy-Kilo Tablosunda oranları tablosunda (TABLO-1) belirtilen değerler içerisinde bulunmak. Boy uzunluğu çıplak ayakla, ağırlık ise spor şortu/eşofman ile ölçülür.
- TSK’da daha önce subay (yedek subay dahil), astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş veya sözleşmeli erbaş ve er (Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununda yer alan hükümler hariç; üçüncü hizmet yılını tamamlamış dördüncü hizmet yılında olduğuna dair belgeyle geleceklerdir.) olarak istihdam edilmemiş, askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak.
- Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak (göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, işitme ve görmede kusuru bulunmamak, gözlük, lens ve işitme cihazı kullanmamak, renk körü ve düz taban olmamak, vücudunun daimi açık yerlerinde veya kapalı yerlerinde belirlenen kriterlere uygun olmayan yara, dövme, yanık ve ameliyat izi bulunmamak. Türkçeyi kusursuz konuşmak, dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak).
- Güvenlik soruşturması olumlu olmak.
- Askerlik hizmeti sırasında üste hakaret, emre itaatsizlikte ısrar, mukavemet, amir ve üste fiilen taarruz, fesat ve isyan suçları ile 22.05.1930 tarihli ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu’nun 148’inci maddesinde belirtilen suçlardan hükümlü bulunmamak.
- Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş yada ertelenmiş ve adli sicilden çıkarılmış olsa dahi, bir cürümden hükümlü bulunmamak.
- Tutum ve davranışları ile yasadışı görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya bu gibi faaliyetlere karışmamış olmak.
- Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş, askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak.
- Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesi (TABLO-2) almış olmak.
- Askerlik hizmetini yapmış veya 20 Eylül 2017 tarihine kadar terhis olabilecek durumda olmak,
- Başvuru, sınavlar, kayıt kabul işlemleri esnasında, adaydan istenen bilgi, belge ve diğer yükümlülüklerin tam ve doğru olarak yerine getirilmesi gerekmektedir.
Jandarma uzman erbaş alımı kapsamında hangi sınavlar uygulanacak?
Ön başvurusu kabul edilen adaylar Ankara, Beytepe'de Jandarma ve Sahil Güvenlik Başkanlığı'nda; yazılı sınav, ön sağlık muayenesi, bedeni yetenek sınavı, mülakat, sağlık raporu ve güvenlik soruşturması işlemlerinden geçecekler.
Yazılı sınavda adaylar sözel ve sayısal konulardan sınava tabi tutulacaklar. Sözel bölümde; Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türkçe, Tarih, Coğrafya, Yurttaşlık Bilgisi konularından, sayısal bölümde ise; matematik ve genel yetenek konularından sorulara yanıt verecekler. Toplamda 10 soru sorulacak adayların cevapları her soru 10 puan olmak üzere değerlendirilecek. Toplamda 100 tam puandan üzerinden değerlendirilecek adaylar 50 puan ve üzeri aldıkları takdirde bu aşamayı başarıyla tamamlamış olacaklar.
Jandarma uzman erbaş maaşları ne kadar?
Uzman erbaş maaşları görev yaptıkları bölgeye, medeni durumuna, çocuğu olup olmamasına göre değişiyor. 2017'de uzman çavuş maaşları ortalama 3 bin- 4.500 TL arasındadır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Apandisit nerededir, belirtileri nelerdir? (Kör bağırsak iltihabı)
2024 resimli doğum günü mesajları: Kısa, uzun, anlamlı ve komik doğum günü tebrikleri
Hazar Vural Jane kimdir, kaç yaşında, nereli? Jane anlamı nedir?
2025 resmi tatiller takvimi: 2025 yılının resmi tatilleri hangi günlere denk geliyor?
Walmart nedir, ne işe yarar? Walmart Türkiye'de var mı? Dev şirket Walmart ile ilgili bilgiler!