1 Haziran iftar menüsü: İftar için hazırlanabilecek kolay yemek tarifleri
İftar menüleri hazırlayanlar Ramazan sürecinde birbirinden güzel sofralar kuruyor. Tüm gün oruç tutan vatandaşlar iftar menüsünde yer alan yiyeceklerle karnını doyuruyor. Ramazan ayında sofraların baş tacı Ramazan pidesi ve çorba olurken, yemekten sonra yenilen tatlılar da sofraların vazgeçilmezleri arasında. Ancak iftar menüleri için genellikle hafif yemekler tercih ediliyor çünkü tüm gün aç kalan bünyeleri ağır yemekler rahatsız edebiliyor. İşte "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için 1 Haziran'da hazırlayabileceğiniz iftar menüsü...
İftar menüsü hazırlayacak olanlar yapabilecekleri kolay yemek tariflerini araştırıyor. Ramazan ayı sürecinde iftarda yenen yemekleri daha bir özenle seçenler, bir noktadan sonra farklı seçenekleri değerlendirmek istiyor. İftarda sıcacık Ramazan pidesi ile birlikte tüketilecek yemeklerde aranan en önemli kriter ise hafif olması. Çünkü oruç nedeniyle bütün günü aç ve susuz geçiren vatandaşlar, ağır yemekler yediklerinde bünyelerde rahatsızlıklar meydana gelebiliyor. Yine bu menülerin kolay hazırlanabilir olması da önemli bir kriter olarak görülüyor. İşte "İftarda ne yesem, bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için iftar menüsü önerimiz...
SÜZME MERCİMEK ÇORBASI
Malzemeler: 1,5 su bardağı kırmızı mercimek, 2 su bardağı tavuk suyu, 2 su bardağı su, 1 adet orta boy soğan, 1 adet orta boy patates, 1 adet orta boy havuç, 1 yemek kaşığı un, 1/2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber.
Hazırlanışı: Öncelikle havuç, patates ve soğanın kabuklaını soyun ve ardından bunları orta büyüklükte doğrayın. Ardından mercimekleri bol suyla yıkayın. Tencerenize tereyağını ve sıvı yağı koyun ve tereyağını eritin. Erimesinin ardından soğanları katarak pembeleşinceye kadar kavurun. Sonrasında ise patates ve havuçları da ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Son olarak daha önce yıkadığınız mercimekleri, tavuk suyunu ekleyin. Ardından suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kaynamaya bırakın. Sebzeler iyice yumuşadıktan sonra çorbanızı blenderdan geçirin ve yeniden ocağa alın.
Farklı bir tencere ya da derin bir tavada tereyağı ve unu kavurun ve çorbadan bir miktar alarak içine aktarın ve karıştırmaya devam edin. Ardından bu karışımı çorbanın içine katın ve 2-3 dakika kadar daha karıştırın. Son olarak piştikten sonra çorbanızı ince delikli bir süzgeçten geçirin.
KARNIYARIK
Malzemeler: 6 adet küçük boy patlıcan, 2 adet orta boy soğan, 1 adet domates, 8 adet yeşil biber, 4 diş sarmısak, 1 yemek kaşığı salça, 200 gr yemeklik kıyma, sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber.
Hazırlanışı: Patlıcanları çizgili soyun ve ardından yağ çekmemesi için yarım saat suda bekletin. Daha sonra patlıcanları ve 6 adet biberi az yağda kızartın. ,ardından aynı tavada doğradığınız soğanları kavurun ve sonrasında biberleri, doğranmış domatesi, tuzu ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edin. Son olarak üzerine çay bardağı ile su dökerek 5 dakika civarında kaynatın.
Ardından kızarttığınız patlıcanların ortalarını kesin ve bir tepsiye yerleştirin. Kestiğiniz kısımın içerisine hazırladığınız malzemeyi doldurun. Üzerine ise domates, kızartılmış biber ve bir tane sarmısak koyarak süsleyin. Doldurma işleminin ardından bir kaşık salçayı, 1 kase sıcak suda ezerek açın ve tepsideki patlıcanların arasına dökün. Son olarak 170 derecede ısıttığınız fırında 20-25 dk pişirin.
YOĞURTLU PATLICAN SALATASI
Malzemeler: 2 adet patlıcan, 1 diş sarmısak, 4 yemek kaşığı süzme yoğurt, tuz, pul biber, kırmızı toz biber, zeytinyağı
Hazırlanışı: Patlıcanları fırında közleyin. Ardından kabuğunu soyun. Suyunu süzmek için patlıcanları sıkın. Sarmısakları, tuzu yoğurda ekleyerek karıştırın. Son olarak doğranan patlıcanları bu karışıma ilave edin ve üzerine baharatları ekleyin.
GÜLLAÇ
Malzemeler: 10 yaprak güllaç, 1,5 litre süt, 2 su bardağı şeker, ceviz, 2 yemek kaşığı gül suyu, file fıstık, çekilmiş ceviz, nar taneleri.
Hazırlanışı: Süt ve şekeri tencereye koyun ve şeker tamamen eriyene kadar ısıtın. Ardından sütü ılımaya bırakın. Yaprak güllaçları parlak kısımları üstte olacak şekilde tepsiye dizin. Üstüne her tarafı ıslanacak şekilde süt dökün. Her yaprak güllaçta aynı işlemi tekrarlayın. 5. katı serdikten sonra üzerine ceviz serpin.Kalan yapraklarda aynı şekilde ıslatmaya devam edin. Kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alın ve içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirin. Tatlıyı buz dolabına koyarak soğumaya bırakın. En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Pestisit nedir, zararları nelerdir? Pestisit zehirlenmesi ne demek?
Eurofighter Nedir? Eurofighter Typhoon Özellikleri ve Kullanan Ülkeler
Apandisit nerededir, belirtileri nelerdir? (Kör bağırsak iltihabı)
Hazar Vural Jane kimdir, kaç yaşında, nereli? Jane anlamı nedir?
2025 resmi tatiller takvimi: 2025 yılının resmi tatilleri hangi günlere denk geliyor?