hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gezi Parkı'nda namaz kılanları korudular

    Gezi Parkında namaz kılanları korudular
    expand

    Taksim Gezi Parkı'nda Antikapitalist Müslümanlar topluca cuma namazı kıldı. Farklı görüşten insanlar, cemaati provokasyonlardan korumak için nöbet tuttu.

    Gezi eylemlerinde önceki günlerde vakit namazları kılan ve önceki akşam Mirac Kandili duası yapan Antikapitalist Müslümanlar bugün de cuma namazı kıldı. Antikapitalist Müslümanların cuma namazı sırasında sol görüşlü öğrenciler ise provokasyonlara karşı tedbir aldı ve namaz kılanları korudu. Üzerinde orak çekiç sembolü bulunan kırmızı yelekler giyen solcu gençler, cuma namazı boyunca emniyeti sağladı.

    Benzer bir manzara 2010 yılında Mısır'da gerçekleşen Tahrir Devrimi sırasında yaşanmıştı. Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda Müslümanlar namaz kılarken el ele tutuşarak zincir oluşturan Hristiyanlar, onları polis saldırısına karşı korumuştu.














    Ankara'da da gıyabi cenaze namazı

    Ankara da Kuğulu Park'ta, kurdukları çadırı polisin uyarısı üzerine kaldıran eylemciler, olaylarda hayatını kaybeden polis ve 2 vatandaşın gıyabında cenaze namazı kıldı.

    Parka gelen Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, CHP milletvekili Aylin Nazlıaka ve eylemciler, birlikte dans etti ve marşlar söyledi.

    Ankara Barosu yetkilileri, parktakilere, vatandaşların ceza soruşturmasındaki yasal haklarına ilişkin açıklama yaparak, herhangi hukuk ihlalinde baroya haber verilmesini ve yazılı beyanda bulunulmasını istedi.

    Kuğulu Park'ta kütüphane oluşturulurken, ücretsiz yiyecek ve içecek dağıtıldı. Kızılay'da ise eylemcilerin ayrılmasıyla hayat normale döndü. Öte yandan Cumhuriyet Başsavcısı Veli Dalgalı, gösterilerde Ethem Sarısülük'ün yaralanmasıyla ilgili olay yerinde inceleme yaptı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow