hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elektrik hattı işçileri ölüme meydan okuyor

    Elektrik hattı işçileri ölüme meydan okuyor
    expand

    Hakkari'nin Çukurca İlçesi ve Zap Vadisi'ndeki köyleri besleyen enerji nakil hatlarının bakım ve onarımını yapan işçiler, ölüme meydan okuyor.

    İlkel teleferikle Zap Deresi'nin karşısına malzemeleri taşıyan işçiler, yükseklikleri 2- 3 bin metreyi bulan dağlarda inanılmaz bir mücadele gösteriyor.

    Hakkari- Van karayolundaki enerji nakil hatlarını yenileme ihalesini alan Çeat Enerji Firması'nın 60 işçisi, yüksek dağlar ve sarp kayalıkların bulunduğu bölgede hat yenilemesi yapıyor.

    1975 yılında Çukurca İlçesi ve Zap Vadisi'ndeki 30'a yakın köyün enerjisini besleyen tahta direkkler sökülerek yerine kafes tipi demir direkler dikiliyor.

    Özellikle kış aylarında zaman zaman devrildiği için enerji kesilmelerine neden olan tahta direklerin yerine dikilen demir direklerin malzemelerinin taşınması için de inanılmaz bir mücadele sergileniyor. Dağlara ve zorlu çoğrafyada dev direkler taşıyan işciler, Zap Deresi'ni aşmak için ise ilkel teleferikler kullanıyor.

    Yaklaşık 4 aydır bu bölgede çalıştıklarını anlatan müteahhlit Tamer Ateş, "2008 yılında yapılan ihaleyi aldık. Projeye göre, çalışmalar yol kenarında devam etmesi gerekirken, yapılacak olan barajlardan dolayı bazı direkleri dağlara dikmek zorunda kalıyoruz. Zap Deresi üzerinde ulaşımı zor olan yerlerde bütün malzemelerimizi ilkel teleferikle taşıyoruz. Bu çalışmamızı Hakkari'den başlayıp Çukurca Köprülü'ye kadar devam ettireceğiz. Bu yılki çalışmamızı Üzümcü köyüne kadar götüreceğiz. Oraya kadar enerji verebileceğiz. 2010 yılında ise projeyi tamamlamayı düşünüyoruz. Eski hatlar tek devre cekilmiş. Yeni enerji hatıyla bu sıkıntıda ortadan kalkmış olacak" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow