hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan domuz gribi aşısı olmayacak

    Erdoğan domuz gribi aşısı olmayacak
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, domuz gribi aşısı olmayı düşünmediğini söyledi. Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile aynı görüşte olmadığını belirtti.

    Erdoğan, partisinin grup toplantısı sonrasında gazetecilerin, "Siz aşı (domuz gribi aşısı) olmayı düşünüyor musunuz?" yönündeki sorusuna, "Ben aşı olmayı düşünmüyorum" yanıtını verdi.

    Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında da bu sabah aşı olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile aynı görüşte olmadığını söylemişti.

    Aşı konusunda Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile aynı görüşte olmadığını belirten Erdoğan, "'Bu konuda Sağlık Bakanım ile aynı düşünmüyorum. Kimseyi icbar edemeyiz. Bu konuda vatandaşım kendi isteğine bağlı olarak böyle bir yolu tercih ederse, eyvallah...Ama etmiyorsa, 'muhakkak yaptırmanız gerekir' diye böyle bir kampanyanın sürdürülmesi doğru değildir, yanlıştır. Bu konuda eğer ebeveyn kalkıp da 'ben bunu istiyorum' diyorsa bu olmalıdır. Çünkü otoritelerde görüyorsunuz, değişik kanaatler belirtiyor. Kimisi (olmalıdır) kimisi (olmamalıdır) diyor. Öyle ise yapacağımız şey, siyasi irade olarak bunu isteğe bağlı hale getirmektir. Yarın bunun faturasını siyasi iradeye kesmesin. Cebren bu iş olmaz, isteğe bağlı olur. İsteğe bağlı olarak hazırlıklarımızı yaptık, altyapımız hazırdır, aşı vardır. Aşı, arzu edene, isteyene yapılıyor, yaptırılıyor ücretsiz olarak. Bizim görevimiz de bu" dedi.

    Domuz gribiyle ilgili olarak birçok spekülasyonlar yapılığına işaret eden Erdoğan, "Ama ben bütün vatandaşlarıma sadece bir şeyi tavsiye ediyorum; lütfen bu süreç içerisinde öpüşmeyin. Bu süreç içerisinde , tokalaştığınızda lütfen ellerinizi yıkayın, dezenfekte edin" diye konuştu.

    Akdağ net cevap vermemişti

    Bugün aşı olurken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Akdağ ise, "Cumhurbaşkanına, Başbakan'a, bakanlara, milletvekillerine aşı olmalarını önerdiniz mi?" sorusuna şu yanıtı vermişti:

    "Bilimsel kurullarımızın sıralamasına göre aşılama yapacağız. Benim önerimle kimseye aşı yapılmıyor. Bir de tabii 55-60 yaşın üzerindeki insanların biraz daha virüse karşı korumalı olduğu kabul ediliyor. Ancak siyasetçilerin ve benzeri toplumla yakın ilişki kuranların özelliği de şu; virüsü yayma konusunda onların daha dikkatli olması lazım. Bir siyasetçi yerine göre günde 300-500 insanla, bin insanla bile el sıkışabilir. Normal bir kişiye göre çok daha fazla kişiyle temas edildiği için hem kendisini koruması, hem diğerlerini koruması açısından gerekli tedbirlere riayet etmesi lazım. Aşı konusu yine bilimsel kurullarımızın sıralamasına göre olacak."

    Bahçeli de olmayacak

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de gazetecilerin domuz gribi aşısı vurulup vurulmayacağına ilişkin sorusuna, "Vurulmayı düşünmüyorum. İleride ne olur bilemiyorum" karşılığını verdi.

    CNN TÜRK HABER PAKETİ ABONELERİNİN YORUMLARI

    - H1N1 gribini kapinca dogal yoldan asilanmis olacakmisim zaten.Neden üste bu krizde para vereyim ki.E,hâlâ deneme asamasinda.Aceleye gerek yok demekki.

    - Sayin Basbakan caninin kiymetini iyi biliyor!..

    - Herhalde ulema ya danismistir sual olunur mu?

    - Ben de olmayacagim bir kere çok apar topar hazirlandi,onculer bir olsun,dusunuruz.Hem olsek ne olmus.AYSE

    - Basbakan asi olmayacaksa Saglik Bakani bosuna ugrasmasin kimse çocuguna asi yaptirmaz. Inanamiyorum... Nilgün Demir

    - Radyasyonlu çay meselesine dönmesin de; Amerika bile 1.kalite asiyi salt kendine saklamisken.:)) Not: Saglik Bakani asi oluyor, Basbakan olmuyorsa vardir bir bildikleri. Güvenmek gerekir
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow