hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye’de, Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali

    Osmaniye’de, Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali
    expand

    Osmaniye’de, Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE’de Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali düzenlendi.

    Festivale katılıp çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Erdinç Yılmaz, tüm çocuklara başarılar diledi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi ise yaptığı konuşmada, “Geleneksel Çocuk Oyunları, dedelerimizin, nenelerimizin, atalarımızın kuşaktan kuşağa aktardıkları ve bugün bizlerin de burada oynatacağımız oyunlar. Kültürümüzün sonraki nesillere aktarılması için bu oyunların devamı çok önemli. Bu faaliyette siz değerli çocuklarımızı, gençlerimizi bütün spor organizasyonlarında, bütün spor tesislerimizde, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün imkânları dâhilinde hepinizi hem spor salonlarında hem yüzme havuzlarında hem de gençlik merkezlerimizde faaliyetlerimize bekliyoruz” dedi.

    İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erbay Tan da, “Toplumların yaşam biçimlerinin ve ahlaki normlarının saklı olduğu yer olan oyun, çocukları geleceğe hazırlamasının yanı sıra, toplumsal değerlerin en kolay ve güvenli bir şekilde verildiği yerdir. Geleneksel çocuk oyunları, çocukların birlikte oynamalarına imkân tanır. Bu bağlamda okullarımız sınıflar arası turnuvalar düzenlemiş ve toplamda 6 bin 700 öğrenci katılmış ve bu öğrencilerin hepsine oyuncu kartı çıkartılmıştır” diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Programda konuşan Vali Erdinç Yılmaz ise hem geleneksel oyunlarının yaşatılmasında hem çocukların sosyal olarak yetişmelerinde bu oyunların çok önemli katkısı olacağını söyledi. Vali Yılmaz, “Bu oyunlarımızı hep yaşatma idealiyle devam etmesini, Gençlik Haftamızın böyle dolu dolu yaşanmasını, her geçen gün en güzelini yapan arkadaşlarımı kutluyorum. Her şeyimiz, geleceğimiz, sevgili çocuklarımızın böyle güzel eğlenmeleri, mutlu olmaları, sosyal olarak yetişmelerine fayda sağlayacak bu tür çalışmaların, etkinliklerin devam etmesi için elimizden geleni her zaman yapacağız, her zaman yanınızda olacağız. Çocuk Oyunları Festivalimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

    Konuşmaların ardından Halat çekme kategorisinde finale kalan Mithatpaşa Anaokulu ile Makbule Hanım Anaokulu final maçlarını sergilediler. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow