hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muğla'da engellilerin bir günlük askerlik sevinci

    Muğlada engellilerin bir günlük askerlik sevinci
    expand

    Muğla'da engellilerin bir günlük askerlik sevinci

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)-MUĞLA İl Jandarma Komutanlığı'nda temsili askerlik yapan 25 engelli, düzenlenen törenle yemin etti.

    Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nda Engelliler Haftası dolayısıyla bedensel ve zihinsel engelli 25 birey için yemin töreni yapıldı. Törene, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Adli Yargı Komisyon Başkanı Ercan Arslan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Yarbay Akın Coşkunlar, daire müdürleri, sivil toplum ve siyasi partilerin temsilcileri, engeliler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, gurur ve mutluluk içerisinde olduklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR'

    Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz ise "Bugün kutsal vatani görevini yapmak üzere jandarma teşkilatına katılan kardeşlerimizin yemin töreni için toplanmış bulunuyoruz. Engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini yerine getirmelerini sağlamak adına temsili askerlik uygulaması icra edilmektedir. Bu uygulama, yüce Türk milletinin vatan sevgisinin bir göstergesi olarak dünyada ilk ve tek olması sebebiyle büyük bir önem taşımaktadır" dedi.

    Konuşmaların ardından 25 engelli, Türk bayrağına serilmiş masaların üzerindeki silahlara ellerini koyarak, yemin etti. Protokol üyeleri terhis belgeleri takdim edilen engellilerin aileleri ise duygusal anlar yaşadı.(DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow