hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bodrum'da denizden 2,5 ton çöp çıktı

    Bodrumda denizden 2,5 ton çöp çıktı
    expand

    Bodrum'da denizden 2,5 ton çöp çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fırat AKAY / BODRUM (Muğla), (DHA)-MUĞLA'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da, 'Denize en çok mavi yakışır' sloganı kapsamında deniz dibinde dalgıçlar tarafından yapılan temizlik çalışmasında 2,5 ton çöp toplandı. Başta cam ve plastik şişe olmak üzere lastik, denizden çıkan olta ve branda gibi atıklar görenlere 'pes' dedirtti.

    Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum'da, 'Denize en çok mavi yakışır' sloganı kapsamında Bodrum Belediyesi tarafından Yalıkavak'ta hem deniz dibi hem de kıyı temizliği yapıldı. Temizlik çalışmasına Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, dalgıçlar, lise öğrencileri ve birim amirleri katıldı. Yaklaşık 2 kilometrelik hat boyunca kıyıda Belediye Başkanı Mandalinci ve öğrenciler temizlik çalışması yaparken, dalgıçlarda deniz dibine dalarak çalışmalara destek verdi. Dalgıçlar tarafından 1,5 saatlik çalışmanın sonunda denizden başta cam ve pet şişeler olmak üzere branda, otomobil lastiği, olta gibi atık maddeler çıkarıldı. Denizden çıkan 2,5 ton çöp sahilde sergilendi. Çöpler, görenler 'pes' dedirtti. Etkinlikte öğrencilere pilav ikram edilirken, çıkan atıklar bertaraf edilmek üzere belediye ekipleri tarafından bölgeden alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK

    Etkinlikte konuşan Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, “Yalıkavak'tan bir kıyı temizliğiyle başladık ve belediyemizden 13 gönüllü dalgıç arkadaşımız 'Denize en çok mavi yakışır' sloganı kapsamında bir temizlik faaliyeti yürüttüler. 10 yıldır belediyemizde devam eden bir çalışma ve sezona girişte türlü mahallelerde bu çalışmaları yapıyoruz. 1.5 saatlik çalışmada yaklaşık olarak 2,5 ton denizden atık çıkardılar. Kıyıdan ise yaklaşık 1,5-2 tona yakın atık topladık. Göreve geldikten hemen sonra Bodrum'da bir temizlik seferberliği başlattık. Biz önce çevremizi, doğamızı yaşadığımız kenti ve tabi ki ülkemizi Türkiye'mizi temiz tutacağız" dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow