hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel çocuklar bahar şenliğinde eğlendi

    Özel çocuklar bahar şenliğinde eğlendi
    expand

    Özel çocuklar bahar şenliğinde eğlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)-İZMİR’in Bornova ilçesindeki Şehit Hüseyin Dalgılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Okulu’nda Engelliler Haftası kapsamında bir bahar şenliği düzenlendi. Merkez Müdürü Saadettin Akçi, ilk kez düzenledikleri bu şenlik ile farkındalık sağlamak istediklerine dikkat çekip "Fırsat verildiğinde, özel çocuklarımızın neler yapabileceklerini göstermek amacıyla bahar şenliği programı düzenledik. Amacımız bu çocukların kendilerini ifade edebilmesi, çocuklarımız bir şey yapamaz, duygusu taşıyan ebeveynlerin de onlara güvenmesini sağlamaktı" diye konuştu.

    Bornova'da görme, işitme, hafif, orta ve ağır zihinsel engelli yaklaşık 300 öğrenci kendileri için ilk kez düzenlenen ‘Özel Çocuklar Bahar Şenliği’nde keyifli anlar yaşadı. Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, özel eğitim öğretmenleri, aileler ve özel çocukların katıldığı şenlikte konuşan Şehit Hüseyin Dalgılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Saadettin Akçi, bu şenliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek özel çocukların fırsat verildiğinde kendilerini gösterip başarı elde edebildiğini vurguladı. Akçi, “Bu çevrede 4 özel eğitim okulu var. Görme, işitme, hafif, orta ve ağır zihinsel engelli olmak üzere yaklaşık 300 öğrencimiz var. Bu çocukların yıl içinde yaptığı çalışmaları sergilemek istedik. Fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini göstermek amacıyla bahar şenliği programı düzenledik. Amacımız bu çocukların kendilerini ifade edebilmesi, çocuklarımız bir şey yapamaz, duygusu taşıyan ebeveynlerin de onlara güvenmesini sağlamaktı” diye konuştu. Yıl içinde el sanatları ve resimler yapan özel öğrencilerin eserlerini sergilediklerini anlatan Akçi, “İlk kez bu yıl yaptığımız bahar şenliğimizle toplumda bir farkındalık sağlayacağımıza inanıyoruz. Geniş katılım oldu. Toplumun bu çocukları fark etmesini sağlayabilirsek ne mutlu bize. Bundan sonra geliştirerek devam edeceğiz. Annelerimiz her zaman olduğu gibi onları yalnız bırakmadı, ikramlar hazırlayıp getirdiler" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'YÜRÜDÜĞÜMÜZ YOL ZORLU BİR YOL'

    22 yaşındaki özel öğrenci Efe Ersoy’un annesi Veli Mine Ersoy, okul olarak bu şenlik için çok emek verdiklerini belirtip, "Özel bir çocuk annesi olarak, çocuklarımız için eğitim ne kadar önemliyse bu tür sosyal etkinliklerin de farkındalık yaratmak açısından önemli olduğuna inanıyorum. Temennim bu tür etkinliklerin daha sık yapılarak topluma ‘biz de yapabiliriz’ mesajının verilmesidir. Bizim çocuklarımız da fırsat verildiğinde birçok şeyi başarabilir. Özel bir çocuğu gelebileceği en iyi duruma getirmek hiç kolay değil. Yürüdüğümüz yol çok zorlu bir yol. Önemli olan mücadeleyi bırakmadan umudumuzu yitirmeden yola devam etmektir. Hepimiz bir olursak mutlaka başaracağız" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ‘SERGİYİ GENİŞLETMEK İSTERİZ’

    Yıl içinde atölyede yaptığı resimleri sergileyen Yusuf Can Tozan’ın (15) resim öğretmeni Nuray Demir de “En başta resim bölümünde küçük kaslar üzerine çalışıyoruz. Küçük kasların gelişimi için resim çok önemli. Daha güzel resimleri büyüdükçe yapacağına inanıyorum. Okulda sergiledik. Ben iki yıldır buradayım. Zaman alıyor resimleri yapmak ama ileride daha geniş bir sergi hazırlamak isteriz" dedi. Şenlikte dans gösterisi hazırlayan zihinsel engelli 15 yaşındaki ikizler Engin ve Muhammet Ökten’in annesi Cemile Ökten ise şöyle konuştu:

    "Müziği çok sevdikleri için evde de açınca hep dans ediyorlar. Burada 2 yıldır eğitim alıyorlar. Daha önce Aydın’daydık. Muhammet’in konuşması daha ağır ama eğitim aldıkça ilerliyor."(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow