hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirne'de polis ve engellilerden sürücülere bilgilendirme çalışması

    Edirnede polis ve engellilerden sürücülere bilgilendirme çalışması
    expand

    Edirne'de polis ve engellilerden sürücülere bilgilendirme çalışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Umut IŞIK / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Şube ekipleri ile Edirne Engelli Gönülleri Derneği işbirliğiyle, günlük hayatta engellilerin erişim sorunlarına dikkat çekmek adına sürücülere yönelik bilgilendirme çalışması yapıldı.

    Edirne'de 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, engelli insanların yaşadığı erişim sorunlarına dikkat çekmek amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü ile Edirne Engelli Gönülleri Derneği işbirliğiyle etkinlik düzenlendi. Atatürk Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen etkinlikte, kentte yaşayan engelliler ile birlikte görevli polis memurları sürücülere; üzerinde 'Sağa Sola Bak Dikkat Rampayı Gör' yazılı çıkartmalar ve bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

    Edirne Engelli Gönülleri Derneği adına konuşan Belgin İşbildi, engellilerin erişim sorunlarına yönelik acilen düzeltme yapılması gerektiğinin altını çizdi. İşbildi, "Engellileri anlamak için engelli olmanıza gerek yok. Engel elde, ayakta, gözde ya da kulakta değildir. Engel, evimize girmek için kullanacağımız olmayan rampalarda, kaldırımların erişilebilir olmaması nedeniyle trafikte ilerlemek zorunda kalmamızda, sürücülerin 'Kaldırımdan git kardeşim' sözlerine ve kornalarına maruz kalmamızda, rampanın önüne park eden sürücüleri bulmaya çalışmamızda ve engelli ya da engelsiz diye ayrıştırmadan herkesin haklara sahip olduğunu unutmamızda. Bu ve benzeri erişim sorunları için acilen inceleme, düzeltme yapılmasını bir vatandaş olarak talep ediyoruz. Fiziki şartlar erişime uygun olsa ne bizler trafikte tehlikeye gireceğiz ne de siz sürücüleri engelleyeceğiz. Birlikte yaşama bilincini kazandırmak, yaşadığımız zorlukları en aza indirmek, bir nebze de olsa farkındalık yaratmak umudu ile "Saga Sola Bak Rampayı Gör" etiketlerimizin dağıtımını yapacağız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sürücülerden Doğukan Turgut, engellilere yönelik farkındalığın artması adına uygulamanın yararlı olduğunu belirterek, "İnşallah diğer şoför arkadaşlarımız da bu kağıt parçalarını yırtıp çöpe atmazlar, okuyup dikkate alırlar. Çünkü bu ülkemizde çok önemli bir konu. Umarım farkındalık artar" dedi. Murat Çınar da, "Toplumda sadece biz yaşamıyoruz, diğer bireyler de yaşıyor. Onlara karşı saygı duymak zorundayız. Trafik kurallarına tamamen uysak, kendimizin de birer engelli adayı olduğunu bilsek, onlara da aynı oranda saygı duysak, çok daha güzel olacak" şeklinde konuştu.(DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow