hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirne'de Gençlik Haftası çelenk töreniyle başladı

    Edirnede Gençlik Haftası çelenk töreniyle başladı
    expand

    Edirne'de Gençlik Haftası çelenk töreniyle başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE'de, 15-21 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında, Atatürk Anıtı'nda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce çelenk töreni düzenlendi.

    Anıttaki töreni Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak'ın, anıta çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunduğu etkinliğe çok sayıda genç de katıldı. Çeşitli etkinliklerle kutlanacak Gençlik Haftası, gerçekleştirilen törende, gençler adına Beyza Varol konuşma yaptı.

    'BİLİM, SANAT VE KÜLTÜR ATEŞİNİ YAKMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

    Konuşmasına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ten alıntı yaparak başlayan Varol, "Ülkemizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Sizler, yeni Türkiye'nin geç evlatları, yorulsanız da beni izleyeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği amaca, bizim yüksek ülkümüze durmadan, yorulmadan yürüyecektir." sözleriyle başlamak istiyorum. Şüphesiz ki bir ülkeye değer katan ve orada bir gelecek inşa eden donanımlı, güzel ahlaklı, yüksek şahsiyetli ve ileri fikirli gençleridir. Gençler olarak Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Sakarya'da, Balkanlar'da, Anadolu'da ve yurdumuzun kanla sulanmış tüm topraklarında, genç yasta gözünü bile kırpmadan canını feda eden atalarımızdan aldığımız ilham ile vatanımızın güçlenmesi için bilim, sanat ve kültür meşalesini yakmaya devam edeceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'EMANETİ EN MÜKEMMEL ŞEKLİYLE GELECEK KUŞAKLARA AKTARACAĞIZ'

    Türkiye Cumhuriyet'ini kuran atalarımızın çektiği cefaların ve alınan yolun farkında olduklarını söyleyen Varol, "Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmaya muvaffak olan atalarımızın çektiği cefaların ve alınan yolun farkındayız. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz." sözlerini esas alıyoruz. Vatanımızı koruyacağımızdan, yücelteceğimizden ve aldığımız emaneti gelecek kuşaklara en mükemmel şekliyle aktaracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu anlamlı duygularla, bize bu güzel vatanı ve bağımsızlığı armağan eden başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyoruz" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuşmanın ardından tören sona ererken, kutlamalar 19 Mayıs Pazar günü saat 10.45'te 25 Kasım Stadyumu'ndan başlayıp Atatürk Anıtı'nda sona erecek gençlik yürüyüşüyle devam edecek. Kutlamalar aynı gün saat 16.00'da Saraçlar Caddesi'ndeki gençlik şöleniyle sürecek.(DHA)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow