hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Öksüz'den motosiklet uyarısı

    Vali Öksüzden motosiklet uyarısı
    expand

    Vali Öksüz'den motosiklet uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR Valisi Türker Öksüz, motosiklet kazalarının yaz aylarında arttığını belirterek, motosiklet sürücülerini trafik kurallarına uymaları ve kask kullanımına dikkat etmeleri konusunda uyardı.

    Vali Türker Öksüz, Aylık Asayiş Bilgilendirme Toplantısı'nda konuştu. Havaların ısınması ile beraber motosiklet kullanımının arttığını hatırlatan Vali Öksüz, "Bu doğrultuda, ilimiz merkezinde özellikle motosikletli sürücülerin karıştığı maddi ve yaralamalı trafik kaza sayılarında son dönemde artış olduğu görüldüğünden vatandaşlarımızın motosiklet kullanırken trafik kurallarına uymak suretiyle özellikle kask kullanımına özen göstermeleri gerekmektedir. Sürücülerimizin aşırı hızdan kaçınmaları ve alkollü olarak araç kullanmamaları, hız ihlallerine ve trafik kurallarına uymaları son derece önem arz etmektedir" dedi.

    Kentin konumu ve araç trafiği düşünüldüğünde trafik güvenliğinin önemli konuların başında geldiğini vurgulayan Vali Öksüz, "2024 yılı Nisan ayı içerisinde toplam 109 bin 713 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, kontroller neticesinde 15 bin 27 araç ve sürücüsüne 34 milyon 104 bin 300 TL idari para cezası uygulanmıştır. İlimiz genelinde yürütülen hedefli ve planlı trafik kontrollerimiz ile birlikte 2023 yılı ölümlü trafik kazalarına göre 2024 yılında yüzde 200 azalma görülmektedir. Ancak bu konuda rehavete kapılmadan denetimler devam edecek. Vatandaşlarımızın trafik kurallarına azami düzeyde uymaları önemli. Trafik güvenliğine yönelik 200 bilgilendirme faaliyeti icra edilmiş, toplam 7 bin 699 öğrenciye ve 5 bin 507 yetişkin vatandaşımıza muhtelif yer ve zamanlarda bilgilendirici seminerler düzenlendi" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vali Öksüz, nisan ayı içerisinde ayrıca narkotik suçlar nedeniyle gözaltına alınan 34 kişiden 11'inin, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında gözaltına alınan 25 kişiden 1'inin tutuklandığını da açıkladı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow