hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balıkesir'de 'Dönüşüm Kongresi' düzenlenecek

    Balıkesirde Dönüşüm Kongresi düzenlenecek
    expand

    Balıkesir'de 'Dönüşüm Kongresi' düzenlenecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR, (DHA)-BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi, 30-31 Mayıs'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın katılacağı 'Balıkesir Dönüşüm Kongresi' düzenleyecek.

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Balıkesir Dönüşüm Kongresi' düzenlenecek. 30-31 Mayıs günlerinde Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak ve iki gün sürecek 'Balıkesir Dönüşüm Kongresi' ile hem temel kentsel sorunlar birçok ana başlık altında masaya yatırılarak kolektif bir akılla ortak çözümler üretilecek hem de söze, karara ve yetkiye Balıkesirlilerin katılımı sağlanacak. Şehrin bütün yerel aktörleriyle ortak bir 'kent laboratuvarı' oluşturularak

    kente yeni bir vizyon ve yönetim perspektifi sunacak olan Dönüşüm Kongresi'yle katılımcılıktan taviz verilmeden, şehrin kendine özgü koşullarından da yola çıkarak 'yeni bir Balıkesir vizyonu' oluşturulması hedefleniyor. Kongrede meslek odaları, sendikalar, üniversiteler, akademisyenler, STK'lar, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumu temsilcileri, ilçe belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri gibi birçok aktör, Balıkesir'in dönüşümünü konuşacak. Kongrede 10 oturum ve 10 çalışma grubu gerçekleştirilecek. Kongre, dönüşümün yol haritasına da katkı sağlayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAŞKANLAR 'PLANLI KENT ÖRNEKLERİ'Nİ KONUŞACAK

    İkinci günün son oturumunda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'ın moderatörlüğünde; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 'Planlı Kent Örnekleri' başlığında konuşmalarını yapacak. Sonrasında ise Akın, Balıkesir Dönüşüm Kongresi'nin sonuç bildirgesinin sunumunu yapacak.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow