hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir Belediyesi yağmur suyu drenaj alt yapısını güçlendiriyor

    Büyükşehir Belediyesi yağmur suyu drenaj alt yapısını güçlendiriyor
    expand

    Büyükşehir Belediyesi yağmur suyu drenaj alt yapısını güçlendiriyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, kentin yağmur suyu drenaj altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. ASAT tarafından ani su baskınlarını önlemek amacıyla Konyaaltı Toros ve Akkuyu mahallelerine 1420 metre yeni yağmur suyu drenaj hattı döşeniyor.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, aşırı yağışlardan dolayı yaşanabilecek sel ve su baskınlarını önlemek amacıyla Konyaaltı ilçesi Toros ve Akkuyu mahallelerinde yer alan 15. Cadde, Toroslar Caddesi ve 25. Cadde'de yağmur suyu çalışması başlattı. KDV hariç 40,2 milyon TL yatırım bedeliyle hayata geçirilen alt yapı çalışmalarından muhtarlar ve mahalle sakinleri memnun.

    Çalışmalar hakkında bilgi veren ASAT Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Bakım Onarım Şube Müdürü İsmail Sercen Şenel, muhtarlar ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda ASAT olarak gerekli etüt çalışmalarını tamamlayarak proje hazırladıklarını söyledi. Şenel, “Çalışmanın 570 metresinde 1,5 metreye 1,5 baks imalatı, 850 metresinde 1200'lük betonarme boru imalatı gerçekleştirmekteyiz. Bu bölgeye yaklaşık 40,2 milyon TL artı KDV'li bir yatırım olarak planlanmıştır. Çalışmalarımızın 1 aylık süreçte tamamlayacağız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YAĞMUR SUYU PROBLEMİ KALMAYACAK

    Akkuyu Mahallesi Muhtarı Gürnur Amca, Uncalı'ya giden Anadolu Caddesi üzerinde yağışlı günlerde sıkıntılar yaşandığını belirterek, “Yağmur suyunun birikmesi sonucu araçlar beklemek zorunda kalıyorlar bu da mağduriyete yol açıyor. Muhittin Başkanımızın duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bizlerin sesini duyduğu için çok teşekkür ediyoruz iyi ki varlar. Bu çalışmalardan sonra yağmur suyu problemimiz kalmayacak, araçlarımız yollarda kalmayacak, mahallelimiz, komşularımız bu çalışmalardan çok mutlu olacakö diye konuştu.

    BAŞKAN BÖCEK'E TEŞEKKÜR

    Toros Mahalle Muhtarı Sami Eke de yağmur yağdığında su birikintileri oluştuğunu belirterek, “Böyle durumlarda araç geçtiği zaman yürüyen yayaların üzerine su atıyor. Büyükşehir Belediyemizin iyi bir çalışması oldu. Daha önce mahallemizin bir bölümünde drenaj çalışması yapmış rahatlamıştık. Devam eden bu çalışmalardan çok memnunuz. Tekrar seçilen Muhittin Böcek Başkanımıza çok teşekkür ederim. Destekleri ve yanımızda oldukları için memnunuz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow