hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya OSB'nin sera gazı beyanı TSE tarafından doğrulandı

    Antalya OSBnin sera gazı beyanı TSE tarafından doğrulandı
    expand

    Antalya OSB'nin sera gazı beyanı TSE tarafından doğrulandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nün katılımcılarına sağladığı hizmet arzının çevresel performansını ölçmek ve karbon ayak izini azaltmak hedefiyle hazırlanan Sera Gazı Emisyon Raporu, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından doğrulandı. Çevresel sürdürülebilirliği desteklemek ve bölge firmalarına bu hususta örnek teşkil etmek amacıyla hazırlanan Sera Gazı Emisyon Beyanı, uluslararası standartlar doğrultusunda, yaklaşık 2 ay süren denetim çalışmaları neticesinde onaylanıp belgelendirildi.

    5 KATEGORİDE HAZIRLANDI

    2022 yılında başlatılan Yeşil OSB uyum çalışmaları kapsamında TS EN SO 50001 Enerji Yönetim Sistemi, TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, TS ISO 46001 Su Verimliliği Yönetim Sistemi belgelerini alan Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Sera Gazı Emisyon Raporunun TSE Muayene Gözetim Merkezi Başkanlığı tarafından tescillenmesi ile çevre hassasiyetini ve Türkiye'nin en çevreci OSB'si olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Karbon ayak izi hesaplamaları kapsamında 5 kategoride hazırlanan rapor, sürdürülebilirlik çalışmalarının çevresel ve ekonomik unsurları için rasyonel anlamda ölçme, değerlendirme ve iyileştirme imkanı sağlayacak.

    YEŞİL OSB

    Antalya OSB'nin ilklerin OSB'si olmaya devam ettiğini, örnek uygulamalar ile 'Yeni Nesil OSB' kavramının sınırlarını genişlettiğini ifade eden Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, “Çevresel değerlere ve sürdürülebilirliğe özde değer veren ve tüm hizmet süreçlerine bu değeri önceliklendiren bölge müdürlüğümüz, üstlendiği misyonla birçok uluslararası hizmet standardında ilk belgelendirilen yapı olmuştur. Türk Standartları Enstitüsü'ne belgelendirme sürecinde sağlamış oldukları hizmet desteği için teşekkür ediyor, Sera gazı beyanımızın resmi olarak doğrulandığını bölge firmalarımız ve paydaşlarımızla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Aldığımız bu doğrulama belgesi, çevreye duyarlılığın ve inovasyonun öncüsü olarak ön planda olan Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüzün çevresel taahhütlerini ve çabalarını göstermesi açısından büyük önem taşımaktadır. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya inşa etmek ve dünyanın sürdürülebilir geleceği için 'Yeşil OSB' uyum çalışmalarımıza kararlılıkla devam edecek, uluslararası hizmet ve raporlama standartlarına uyum faaliyetlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow