hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Demirçalı muhtarlarla kahvaltıda buluştu

    Başkan Demirçalı muhtarlarla kahvaltıda buluştu
    expand

    Başkan Demirçalı muhtarlarla kahvaltıda buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- YÜREĞİR Belediye Başkanı Ali Demirçalı ilçedeki 107 mahalle muhtarıyla kahvaltı programında bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi. Demirçalı, “Birlikte kamusal yararı gözetecek, halkı esas alacak işler yapmalıyız. Çünkü amacımız halka hizmet. Halk olduğu için bizler varız. Bu anlayışla çalışmalıyız” dedi.

    Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Yüreğir Kültür Merkezi’nde düzenlenen kahvaltı programında mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Programa merkez ve kırsal mahalle muhtarları, başkan yardımcıları ve birim müdürleri katıldı.

    YÜREĞİR’İMİZE HEP BİRLİKTE HİZMET EDECEĞİZ

    Programda konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, “Yoğun ve yorucu bir seçim dönemini geride bıraktık. Ama esas şimdi iş başlıyor. Önümüzdeki 5 yıl boyunca Allah nasip kısmet eder ise Yüreğir’imize hep birlikte hizmet edeceğiz. Omuz omuza vererek Yüreğir’imizi, 107 mahallemizin tamamını daha da ileriye taşıyacağız. Hepimizin ortak gayesi doğduğumuz, büyüdüğümüz yere hizmet etmek. Adana Büyükşehir Belediyemiz, Yüreğir Belediyemiz ve siz muhtarlarımızla el ele verip elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyor, hepinize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “EMİN ADIMLARLA DOĞRU BİR YOLDA İLERLİYORUZ”

    Belediyenin ekonomik olarak içinde bulunduğu durumu muhtarlarla paylaşan Başkan Demirçalı, “Zarar eden hiçbir yer sürdürülemez arkadaşlar. Gelen para 52 milyon TL civarında personel gideri 83 milyon TL civarında. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Bir örnek vermek istiyorum; 8 tane eleman çalışan bir yerimiz var. Aylık getirisi 19 bin TL. O yerimizin bize maliyeti ise 320 bin TL. Bu sürdürülebilir mi? Ayda 300 bin lira zarar ediyor. Bunun gibi birçok yer var. Biz şimdi bu tür yerleri tümüyle gözden geçiriyoruz. Evet, belediyemiz şu anda ekonomik olarak zor ve sıkıntılı bir durumda. Ama merak etmeyin bu aşılamayacak bir durum değil. Bütün bu sorunların hepsini biz rahatlıkla çözeriz. 1 milyar liranın üzerinde borcumuz var. 6 ay gibi çok kısa bir süre içerisinde göreceksiniz biz bu borçların büyük bir bölümünü ödemiş olacağız. Emin adımlarla doğru bir yolda ilerliyoruz. Çok kısa bir süre içinde çok büyük hizmetler yapacağız. Bunu da sizlerle birlikte yapacağız” diye konuştu.

    GEÇMİŞE TAKILIP KALMADAN ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ

    Yüreğir Belediyesi Muhtarlık Müdürlüğü’nün önümüzdeki ay aktif olacağını belirten Başkan Demirçalı konuşmasına şöyle devam etti;

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Önümüzdeki ay muhtarlık müdürlüğümüz kurulmuş olacak. Orada sizleri temsilen sizlerden arkadaşlarımız görev yapacak. Taleplere anında ulaşacağız. Şu anda hizmetlerimizde bir aksama yok. Arkadaşlarımız da özveri ile ellerinden geleni yapıyorlar. Sizlerle 3 ayda bir düzenli toplantılar yapacağız. Geçmişe takılıp kalırsak geleceği kaçırırız. Geçmişe takılıp kalmadan önümüze bakacağız."

    Muhtarlık görevine devam eden ve göreve yeni başlayan mahalle muhtarları ise söz alarak talep ve önerilerini Başkan Demirçalı ve sahada aktif olarak görev yapan Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlerine iletti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından sohbet eşliğinde geçen kahvaltı programı son buldu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow