hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kalburabastı Nasıl Yapılır? Evde Kalburabastı Tatlısı Tarifi...

    Kalburabastı Nasıl Yapılır Evde Kalburabastı Tatlısı Tarifi...
    expand

    Kalburabastı sevilerek tüketilen şerbetli tatlılardan birisidir. Görüntüsü ve üzerine dökülen şerbetiyle gönülleri fetheden tatlardan birisi olarak bilinmektedir. Şekli düşünüldüğü zaman hazırlanması zor olarak değerlendirilen tatlılardan birisi olarak değerlendirilse bile evinizde de eşsiz lezzette bir kalburabastı hazırlamanız mümkün olmaktadır. Cevizli ve irmikli ağızda dağılan harika bir kalburabastıyı kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kalburabastı Nasıl Yapılır?

    Sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kalburabastı aslında evde yapılması oldukça kolay olan tatlılardan birisi olarak bilinmektedir. Üstelik tatlıya ismini veren kalbur olmaması halinde ise tatlınıza şekil vermek için rendenin kalın kısmını kullanmayı da tercih edebilirsiniz.

    120 gr tereyağı veya margarin,

    1/2 çay bardağı sıvı yağ,

    2 yemek kaşığı yoğurt,

    1 çay bardağı irmik,

    1 adet yumurta,

    4 su bardağı un,

    1 tatlı kaşığı karbonat,

    2-3 damla limon

    Kullanarak kalburabastının hamurunu hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız hamur kurabiye hamuru kıvamında olacaktır. Hamuru hazırladıktan sonra şekil vermek için ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak bir kesme aparatı veya rendenin kalın kısmına bastırarak şekil almasını sağlayınız.

    Hamurun içine ceviz içlerini koyduktan sonra nazik bir şekilde hamuru birleştirerek kapatın. Fırın tepsisine dizdikten sonra ise 25- 30 dakika kadar kızarana kadar pişirin. Tatlı pişene kadar kalburabastının şerbetini hazırlamanız gerekmektedir. Şerbeti hazırlamak için;

    2 su bardağı su,

    2 su bardağı toz şeker,

    1 tatlı kaşığı limon suyu kullanmanız gerekmektedir.

    Evde Kalburabastı Tatlısı Tarifi

    Kalburabastı hazırlamak için öncelikle hamurun hazırlanması için tereyağı, sıvı yağ, irmik, yoğurt, un, karbonat, yumurta ve limon suyu gerekmektedir. Tatlının şerbetini hazırlamak için ise toz şeker, su ve limon suyu gerekmektedir. Tatlının olmazsa olmazlarından birisi de ceviz olarak bilinmektedir. Hazırladığınız hamurun içerisine koyacağınız ceviz içi, kalburabastının lezzetini arttıracaktır.

    Kalburabastı için hazırlanan şerbetin bir kenara alınarak soğumasını beklemek gerekmektedir. Bu sırada pişen ve fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbetin dökülmesi gerekir. Kalburabastının şerbetini çektikten sonra ise servis edilmek için hazır hale geldiğini söylemek mümkün olmaktadır. Kalburabastı tatlısının şekil alması için kalburabastı aparatının kullanılması gerekmektedir.

    Lezzetli bir kalburabastı yapmak için fırında hamurun güzel bir şekilde kızarması gerekmektedir. Kalburabastıyı fırından çıkardıktan sonra tatlı henüz sıcakken üzerine soğuyan şerbeti dökmeniz gerekir. Tatlı şerbetini çektikten sonra ise servis etmek için hazır hale gelecektir.

    Hazırladığınız kalburabastı, 1-2 saat bekledikten ve şerbetini çektikten sonra servis için hazır hale gelecektir. Tatlıyı servis esnasında üzerine dökeceğiniz Antep fıstığı ile birlikte servis edebilirsiniz.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow