hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gelin Pastası Nasıl Yapılır? Evde Tam Kıvamında Gelin Pastası Tarifi...

    Gelin Pastası Nasıl Yapılır Evde Tam Kıvamında Gelin Pastası Tarifi...
    expand

    Yaz aylarının vazgeçilmez tatları arasında sütlü tatlılar yer almaktadır. Hafif olması nedeniyle yemeklerden sonra da rahatlıkla tüketilmesi mümkün olmaktadır. Sevilerek tüketilen sütlü tatlılar arasında gelin pastası da yer almaktadır. Yumuşacık keki, muhallebisi ve Hindistan ceviziyle gelin pastasının eşsiz bir lezzete sahip olduğu bilinmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gelin Pastası Nasıl Yapılır?

    Gelin pastası, ismi kadar tadıyla da dikkat çeken bir tarif olarak bilinmektedir. Gelin pastasının hazırlanması için öncelikli olarak harika kabaran bir kek yapmanız gerekiyor. Keki fırından çıkardıktan sonra ise sütle ıslatarak harika bir kıvam alması sağlanır.

    Kekin üzerine ise hazırlanan muhallebinin dökülmesiyle pastanız hazır hale gelecektir. Son olarak ise muhallebinin üzerine Hindistan cevizi ekleyerek servis için hazır hale getirebilirsiniz. Gelin pastasının kekini hazırlamak için;

    4 yumurta,

    1 su bardağı şeker,

    1 paket kabartma tozu,

    1 paket vanilya,

    1 su bardağı un kullanmanız gerekir.

    Keki ıslatmak için ise 1,5 su bardağı soğuk süt kullanmanız gerekmektedir.

    Gelin pastasının muhallebisini hazırlamak için;

    1 litre süt,

    1 paket krem şanti,

    1 su bardağı toz şeker,

    2.5 yemek kaşığı nişasta,

    3 yemek kaşığı un kullanmanız gerekmektedir.

    Son olarak ise gelin pastasını süslemek için üzerine fındık içi ve Hindistan cevizi kullanabilirsiniz.

    Evde Tam Kıvamında Gelin Pastası Tarifi

    Gelin pastası son derece hafif ve herkese hitap eden bir tarif olarak bilinmektedir. Gelin pastasını yaparken kekin daha iyi kabarması için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpmanız gerekmektedir. Kekin kalıptan rahatça çıkması için ise kalıbı güzel bir şekilde yağlamanız gerekmektedir.

    Gelin pastasını hazırlamak için öncelikli olarak keki hazırlamanız gerekir. Derin bir kabın içerisine yumurta ve toz şekeri ekledikten sonra köpürene kadar mikser yardımıyla çırpmaya devam edin. Ardından karışımın içine un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek çırpmaya devam edin. Hazırlanan kek karışımı ısıya dayanıklı bir kabın içine dökülür. Önceden ısıtılan fırında 180 derecede yaklaşık olarak 30 dakika pişirilmesi gerekir.

    Kek piştikten sonra bir kenara alarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra ise üzerine 1,5 su bardağı sütü gezdirerek dökebilirsiniz. Sütün tamamını çekmesi için ise 20 dakika kadar bekletebilirsiniz. Artık süt, şeker, nişasta ve un kullanarak hazırladığınız muhallebinin içerisine soğuduktan sonra toz krem şantiyi de ekleyerek tekrar mikserden geçirebilirsiniz.

    Sütü tamamen çeken kekin üzerine hazırlamış olduğunuz muhallebiyi sürmeniz gerekir. Muhallebi tamamen soğuduktan sonra ise üzerini bolca Hindistan cevizi ile kaplayarak servise hazır hale getirebilirsiniz.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow