hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DEM Parti'de hakaret istifası! ''Kabul etmemiz mümkün değildir!''

    KAYNAKCNN TÜRK

    Mardin ve Diyarbakır'da iki ilçede gerçekleşen mazbata töreninde Atatürk'e ve Cumhurbaşkanı Erdoğan fotoğraflarına hakaret edildiği iddiaları gündeme gelmişti. Yerel seçimlerde Şanlıurfa Birecik'te DEM Parti'den Belediye Başkanı seçilen Mehmet Begit ve 4 Belediye Meclis Üyesi bu iddiaları gerekçe göstererek partilerinden istifa etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Begit, ''Seçimden sonraki süreç içerisinde özellikle bir grup tarafından bayrağımıza, Atatürk posterine ve Cumhurbaşkanı posterine yapılmak istenen müdahaleleri kabul etmemiz mümkün değildir.'' ifadelerini kullandı.

    Türk bayrağına, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarına hakarete tepki gösterdi. DEM Partili İlçe Belediye Başkanı bu sözlerinin ardından 4 Meclis Üyesiyle birlikte partisinden istifa etti.

    DEM Partide hakaret istifası Kabul etmemiz mümkün değildir

    Begit ''31 Mart 204 tarihinde gerçekleşen belediye başkanlığı seçimlerinde bana vermiş olduğunuz destek için teşekkür ediyorum. DEM Parti'den 4 encümen arkadaşımla birlikte istifa ediyorum. Birecik Belediye Başkanlığı görevime encümen arkadaşlarımla birlikte bağımsız olarak devam ediyoruz.'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    31 Mart yerel seçimlerinin ardından Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi açılışında, Türk bayrağının kaldırılmış ve İstiklal Marşı'nın okutulmadığı iddiaları vardı. Öte yandan DEM Partililerin Diyarbakır Sur Belediyesi'ndeki devir-teslim töreninde Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan fotoğraflarına hakaret ettiği iddiaları da gündeme gelmişti.

    Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinin DEM Partili Belediye Başkanı Mehmet Begit, bu iddialar üzerine 4 Meclis Üyesi partilerinden istifa ettiğini duyurdu.

    Mehmet Begit, ''Birecik ilçesini sadece Birecik halkı yönetir. Hiçbir irade halkın iradesinin üzerinde değildir. Bu sebeplerden dolayı DEM Partiden 4 encümen arkadaşımla birlikte istifa ediyorum. Birecik Belediye Başkanlığı görevime encümen arkadaşlarımla birlikte bağımsız olarak devam ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow