hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kamera özellikleriyle fazlasıyla iddialı

    Kamera özellikleriyle fazlasıyla iddialı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Adından da anlaşılacağı üzere bu ailenin en gelişmiş modeli olan X100 Ultra, özellikle kamera özellikleriyle piyasadaki en iyi telefonlardan biri olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kısa süre önce piyasaya sürülen vivo X100, kamera konusunda zaten piyasadaki en etkileyici telefonlar arasında yer alıyordu. Ancak X100 Ultra çıtayı daha da yukarı geçiyor.

    vivo X100 Ultra’nın çok konuşulan kamerasının 1 inçlik ana lensi, 50 megapiksellik Sony Lytia LYT-900 sensörünü kullanıyor. Ona iki yardımcı kamera eşlik ediyor. Bunlardan ilki 50 megapiksellik geniş açılı lens.
    Bu lens Sony Lytia LYT-600 sensörü kullanıyor. Ana kameranın asıl yıldızı olan telefoto kamera ise 200 megapiksellik Samsung ISOCELL HP9. Samsung ve vivo işbirliğinde hazırlanan bu özel lens, bugüne kadar bir akıllı telefona yerleştirilen en büyük telefota kamera.

    Bu da yetmezmiş gibi vivo, bu telefonda ilk kez BlueImage adını verdiği özel bir algoritma kullanıyor. Bu algoritmanın, düşük ya da ters ışık gibi fotoğraf çekerken karşılaşılan sorunların önemli bir bölümüne çözüm getireceği söyleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Telefonun selfie kamerası ise 50 megapiksellik Samsung ISOCELL JN1. Telefon selfie kamerasıyla bile 4K çözünürlükte 60 fps video kaydedebilecek. Ana kamera ise 4K çözünürlükte 120 fps video kaydedebiliyor.
    vivo X100 Ultra, 6.78 inçlik E7 LTPO AMOLED bir ekrana sahip. 1440 x 3200p çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Telefon Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alıyor. En üst versiyonda bu yonga setine 16 GB RAM ile 1 TB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefonda 5500 mAh’lık bir batarya bulunuyor. Bu bataryanın şarj hızı 80 W. Ayrıca telefonda 30 W kablosuz şarj özelliği de yer alıyor.

    898 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulan telefonun en üst versiyonu, 1105 dolarlık fiyat etiketiyle raflardaki yerini alacak.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow