hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe'de seçimi kazanan başkan Jose Mourinho'yu alacak! Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı?

    Fenerbahçede seçimi kazanan başkan Jose Mourinhoyu alacak Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı
    expand
    KAYNAKMilliyet

    Fenerbahçe'nin her iki başkan adayı da Jose Mourinho kozuyla seçime giriyor. Ali Koç, Mourinho ile sportif direktör Mario Branco ile irtibat kurarken; Aziz Yıldırım, Portekizli teknik adamla yüz yüze görüşmelerini sağladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe’de Jose Mourinho ismi gündeme bomba gibi düştü. Portekizli teknik adam, hem mevcut başkan Ali Koç’un, hem de bugün adaylığını resmi olarak açıklayacak olan Aziz Yıldırım’ın seçim kozu oldu.

    İsmail Kartal ile gelecek sezon devam etmeyi düşünmeyen Koç kanadında Sportif Direktör Mario Branco, Mourinho ile bir araya geldi. Başkan Koç’un görüşmelerin belirli bir seviyeye gelmesinin ardından Portekizli çalıştırıcı ile masaya oturacağı öğrenildi.

    AZİZ YILDIRIM EL SIKIŞTI

    Ali Koç’un bu girişiminin yanında Aziz Yıldırım elini çabuk tuttu. ‘Seçilirsem Jose Mourinho’yu getireceğim’ sözleriyle sarı-lacivertli taraftarları heyecanlandıran Yıldırım, tecrübeli çalıştırıcıyla yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdi. Roma’da Portekizli teknik adamla bir araya gelen ve büyük oranda el sıkışan sarı-lacivertli kulübün eski başkanı ardından menajeriyle son detayları görüşmeye başladı. Başkan kim seçilirse seçilsin, tercihi Mourinho olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AVRUPA'DA GÜNDEM OLDU

    Fenerbahçe’de yeni gündem seçim... Mayıs ayında yapılacak genel kurul için mevcut başkan Ali Koç’un adaylığını açıklamasının ardından, eski başkan Aziz Yıldırım da yarışta olacağını söyledi. Önceki gün seçim çalışmalarına başlayacağını ifade eden ve yönetimini oluşturmak için düğmeye basan Yıldırım’ın “Göreve geldiğim takdirde Jose Mourinho’yu Fenerbahçe’ye getireceğim” sözleri sarı- lacivertli taraftarları heyecanlandırırken, Avrupa basınında da geniş yer buldu.

    Avrupa basınından başlıklar ise şöyle:

    The Sun: “Jose Mourinho, 4 aylık işsizliğin ardından Avrupa devi Fenerbahçe’den teklif aldı”

    Football Italia: “Fenerbahçe’deki teknik direktörlük görevi için favori Jose Mourinho”

    AS: “Mourinho’nun yeni adresi Türkiye olabilir”

    Tutto Mercato: “Fenerbahçe’de başkan adayı Aziz Yıldırım, seçilirse göreve Mourinho’yu getireceğini açıkladı”

    Record: “Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, Jose Mourinho’yu garanti etti”

    A Bola: “Jose Mourinho, Fenerbahçe’ye yakın.”

    TAZMİNAT ZENGİNİ

    Futbolun tarihinin önemli isimlerinden olan ve sayısız başarılar kazanan Jose Mourinho görev yaptığı kulüplerde, ayrılıklarından adeta bir servet kazandı. Son olarak Roma’dan 3.5 milyon euro tazminat alacak olan Portekizli çalıştırıcının daha önce görev yaptığı takımlardan da kazandığı tazminatlar dikkat çekti. Mourinho, 2007’de Chelsea’den 20.9 milyon euro, 2013’te Real Madrid’den 19.7 milyon euro, 2015’te yeniden Chelsea’den 14.7 milyon euro, 2018’de Manchester United’dan 19.7 milyon euro ve 2021 yılında Tottenham Hotspur’dan 20.9 milyon euro kazanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow