hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Ölmeden önce ne görüyoruz?" ABD'li doktor ölümden önce ne yaşandığını araştırdı

    KAYNAKBBC

    İnsanlar ölmeden hemen önce ne görüyor? ABD'li Doktor Christopher Kerr, 1999 yılında bir hastasıyla yaşadığı bir tecrübe sonucunda merak edilen bu sorunun peşine düştü. Peki, yıllar süren araştırmaları sonucunda ortaya ne çıktı? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'Lİ DOKTOR "ÖLÜMDEN HEMEN ÖNCESİNİN" PEŞİNE DÜŞTÜ

    İnsanlar ölmeden önce ne görüyor? Çoğu insanın hayatının bir döneminde aklını kurcalayan bu sorunun peşine, ABD'li Doktor Christopher Kerr düştü.

    ABD'li doktor, Nisan 1999'da kariyerini tamamen değiştiren bir olay yaşadı. 70 yaşındaki hastası Mary, ölmeden önce hastanede yattığı sırada tuhaf davranmaya başladığını, yıllar önce hayatını kaybetmiş bebeğine seslenerek onu kucağına alıyor gibi hareketler bulunduğunu gördü. Kardiyoloji alanında uzmanlığı ve nörobiyoloji alanında doktorası olan ABD'li doktor, bu olayın ardından ölmek üzere olan insanların tecrübelerini araştırmaya kendini adadı.

    Ölmeden önce ne görüyoruz ABDli doktor ölümden önce ne yaşandığını araştırdı
    Christopher Kerr, bir hastasıyla konuşurken...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖNEMLİ ANLAR TEKRAR YAŞANABİLİYOR

    BBC'nin haberine göre Kerr, bu tecrübenin ölümden haftalar öncesinde başladığı ve ölüm yaklaştıkça sıklığının arttığı sonucuna vardı. ABD'li doktora göre hastalar, hayatlarında onları etkileyen anları tekrar yaşayabiliyor ya da yıllar önce ölen anneleri, babaları, çocukları ve hayvanlarıyla iletişime geçebiliyor. Tüm bunlar, hastaların ölüm korkularının hafiflemesine neden oluyor.

    ABD'li Doktor Kerr, Hastaların tutarsız ya da kafası karışmış olmadığını söylüyor. Fiziksel sağlıkları kötüleşse de duygusal ve ruhsal olarak bilinçli olduklarını dile getiriyor. Fakat bu sonuçlara karşı çıkanlar da var. Bazı doktorlar bu durumu halüsinasyon ya da bilinç bulanıklığı olarak tanımlıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow