hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kıyma Besin Değeri: Kıyma Kaç Kalori?

    Kıyma Besin Değeri: Kıyma Kaç Kalori
    expand

    Etin çok ince şekilde makineden geçmesiyle birlikte hazırlanan çekilmiş et kıyma olarak bilinmektedir. Genelde Türkiye'de dana ve koyun ile kuzudan hazırlanan kıyma, köfte başta olmak üzere birçok farklı yemek çeşidinde kullanılır. Aynı zamanda et olması ile beraber en sağlıklı besin kaynakları arasında yer almaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kalori açısından bakıldığında ise kullanılacak et ile birlikte yapısına bağlı olarak bazı farklılıklar gösterebilir. Genel çerçevede ise 100 gram kıymanın içerisinde 240,7 kcal bulunur. Yani bir kilo kıymanın içerisinde 2407 kalori yer almaktadır. Buna bağlı olarak kıyma tüketimi gerçekleşirken diyete dikkat etmek mümkün olur.

    Kıyma Besin Değeri: Kıyma Kaç Kalori?

    Dana eti ve sığır eti ile beraber kuzu gibi birçok farklı et türünden hazırlanan kıyma, mutfakların vazgeçilmez Besin kaynakları içerisinde gelir. Makineden çok ince biçimde etin çekilmesi ile birlikte hazırlanan kıyma, aynı zamanda 100 gram üzerinden belli bir kaloriye sahiptir.

    Bu kalori şu an için 240,7 kcal olarak ön plana çıkıyor. Tabii bu durum etin türüne ve çeşidine bağlı olarak farklılık gösterse bile, çok büyük bir farklılık olmadığını ifade etmek mümkün. Diğer yandan protein başta olmak üzere pek çok besin kaynağı ile önemli bir yiyecek türüdür.

    Kıyma Besin Değerleri

    Kıyma 100 gram üzerinden ele alındığında kalorisi ile birlikte farklı besin değerleri üzerinden ön plana çıkmaktadır. Özellikle insan sağlığı için önemli yiyecek türleri içerisinde olduğunu söylemek mümkün.

    - 240, kcal
    - Toplam yağ 15 gram
    - Doymuş yağ 6 gram
    - Trans yağ 0, 8 gram
    - Kolesterol 66
    - Sodyum 73 mg
    - Potasyum 241 mg
    - Protein 24 gram

    Özellikle içeriğinde karbonhidrat ve şeker gibi etkilerin olmaması ile birlikte her açıdan sağlıklı besin kaynakları arasında öne çıkar.

    Kıymanın Faydaları Nelerdir?

    Yüksek oranda aminoasit içeren protein, çinko ve demir yönünden zengin olmasıyla önemli yer tutar. Aynı zamanda gıdalardan alınan demirin sindirilmesine önemli katkı vermektedir. B vitamini açısından da yine zengin bir kaynak olduğunu söylemek mümkündür. O yüzden beslenme yetersizliği söz konusu olduğunda birey açısından bunu kapatabilecek en önemli kaynaklar arasında gelir.

    Kırmızı etin yüksek kalitesinin barındırdığı pek çok mineral bir vitamin ile sağlıklı bir üründür. Özellikle kas ve kemik gelişimi, kalp rahatsızlıklarını giderme ve bağışıklık sistemini güçlendirme noktasında etkilidir. Hem sağlıklı beslenmede hem de diyette bulunması gereken besin kaynakları içerisinde öne çıkar.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow